Fırat Tanış için uzaklaştırma kararı! "Şiddet zincirini kırmayı..."

En son Fox Tv ekranında yayınlanan Adım Farah dizisinde rol alan Fırat Tanış, kız arkadaşına karşı 'psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalı' suçlamaları ile gündemde. Polis, kız arkadaşı İklim Tamkan'a karşı Fırat Tanış'a uzaklaştırma kararı verdi.

Fırat Tanış için uzaklaştırma kararı! "Şiddet zincirini kırmayı..."
Fırat Tanış için uzaklaştırma kararı! "Şiddet zincirini kırmayı..."
GİRİŞ 05.03.2024 14:34 GÜNCELLEME 05.03.2024 14:35
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

28 yıllık oyunculuk kariyerinde çok sayıda dizi ve filmde rol alan Fırat Tanış bu kez özel hayatı ile gündemde. Geçtiğimiz yıl Kübra Tanış ile olan evliliğine son veren Fırat Tanış, sonrasında piyanist İklim Tamkan ile arkadaşlık etmeye başladı.

İklim Tamkan'ın iddiasına göre, Eylül'de biten bu arkadaşlığın ardından Fırat Tanış İklim Tamkan'ı rahatsız etmeye başladı. Yaklaşık 4 aydır devam eden psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takibin ardından İklim Tamkan emniyet güçlerini devreye soktu.

Fırat Tanış kimdir ve aslen nerelidir? Fırat Tanış'ın oynadığı diziler...Fırat Tanış kimdir ve aslen nerelidir? Fırat Tanış'ın oynadığı diziler...

Ruh sağlığını bozacak kadar şiddete uğradığı ve ailesinin ve çevresinin de bu sürece dahil olduğunu anlatan Tamkan, Fırat Tanış hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Sonrasında ise sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak konuya açıklık getirdi.

İklim Tamkan açıklamasında, bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü ve uğradığı şiddet Fırat Tanış tarafından sonlandırılması gerektiğini ve hiç korkmadığını ifade etti. 

İşte piyanist İklim Tamkan'ın yaptığı o açıklama:

Eylül ayı sonunda beraberliğimi sonlandırdığım Nuri Fırat Tanış'ın ayrılık sonrasında beni, ailemi ve yakınlarımı içine çektiği süregelen ağır psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip sarmalına karşı uzaklaştırma kararı almış bulunuyorum.

Yaşadığım bu tecrübe benim için 'yanlış bir seçimdi' deyip geçemeyeceğim kadar yıpratıcı ve ürkütücü, sürreal bir hikayeye dönüşmüştür.

Maruz kaldığım şiddet sarmalı bana, aileme ve yakın çevreme şu ana dek hiç karşılaşmadığımız, tanık olmadığımız tarifi ve tahmini mümkün olmayan hisler yaşatmış ve bizde derin yaralar açmıştır.

Daima her türlü canlıya sevgi ve saygıyla yaklaşmayı ilke edinmiş biri olarak böylesi bir durumda toplumsal, ahlaki ve vicdani sorumluluk taşıdığımın farkındayım.

İnandığım değerler, öz saygım ve öngörülerim bu kişinin bir şiddet faili olduğu bilgisini hemcinslerimle ve kamuoyu ile paylaşma zorunluluğunu doğurdu.

Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum.

Uzaklaştırma kararının, gördüğüm şiddet sonrasında bozulan ruh ve beden sağlığıma tekrar kavuşma sürecinde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum.

Şahsın beni maruz bırakmış olduğu eylemler kişilik haklarıma açıkça bir saldırıdır ve Türk Ceza Kanunu kapsamında birden fazla suçun konusunu oluşturabilecek niteliktedir.

İçinde yaşadığımız toplumun her hücresine nüfuz etmiş erkek egemen zihniyetin davranış kalıplarına ve yargılarına boyun eğmeyi reddediyorum. Yaşadığım bu korkunç sürecin bende yaratmış olduğu tahribatı tümüyle onarabilecek hiçbir merci olduğunu düşünmüyorum.

Özetle, bu eylem epeydir gölgede kalmış bir gerçeğin gün yüzüne çıkarılmasından ibarettir. Maruz kaldığım psikolojik şiddet, tehdit ve ısrarlı takip sarmalı fail tarafından sonlandırılmadığı takdirde eken biçecektir, eden bulacaktır. Çünkü hiç korkmuyorum.

Rabia Şekerci Güler Haber7.com - SEO Haber Editörü
Haber 7 - Rabia Şekerci Güler

Editör Hakkında

1995'te Konya'da dünyaya geldi. Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden derece ile mezun oldu. Ardından Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda edebiyat dergilerinde deneme ve metin yazarlığı yaptı. Yine aynı dönemde, yerel televizyon kanalında program sunuculuğu yaparak mesleki kariyerine ilk adımını attı. 2016'da başladığı internet gazeteciliği serüveninde birçok haber portalında editör olarak yer aldı. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır. Diğer yandan İnsicam Dergisi'nde yazmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Yusuf 33 2 ay önce Şikayet Et
    çağdaş laik aydın özgürlük demokrasi kadın hakları ağaç çiçek böcek .......... sizi cehennem odunları sizi
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Baslangicta bir tatli yalan bir aksam yemeginde guzel sozlere kanilirsa sonu boyle olur
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Kardeş, benim anlamam yaklaşık 20 yıl sürdü.... Sana abi nasihati, İSTENMEYEN YERDE DURULMAZ... Bu arada zina fuhuş haram. EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ HARAM. EVLENECEKSİN O KADAR....
    Cevapla
  • tttttt 2 ay önce Şikayet Et
    Abi tipe bak. Sokakta görsem yüzüne bakmam. Ekranda adam oluyorlar.
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAH ÖYLE TAKDİR EDİP YARATMIŞ. sana ne, sana ne, sana ne... SANA NE,, TİPİNDEN SANA NE....????
    Cevapla
  • derin devlet 2 ay önce Şikayet Et
    oğlum Fırat sen konuyu bu şekilde gören birinden kurtulduğuna sevinmelisin. Hala niye bu kadının, ailesinin peşindesin. İş inada bindiyse sen zarar görürsün. inadı bırak. onun çevresindekilerle ilişkini bitir. Ağabeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri