Arılar peteğe Allah'ın adını işledi

Bursa'da yıllardır bal üretimi yapan çiftçinin arıları, peteğe Arapça ‘Allah' yazısı işledi.

Arılar peteğe Allah'ın adını işledi
Arılar peteğe Allah'ın adını işledi
GİRİŞ 20.05.2014 11:54 GÜNCELLEME 20.05.2014 11:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Keles ilçesi Baraklı Köyü'nde 35 yıldır arıcılık yapan Rasim Beyoğlu, bal almak için gittiğinde büyük şaşkınlık yaşadı. 70 yaşındaki çiftçi Beyoğlu, peteğe arıların işlediği Arapça ‘Allah' yazısını görünce şoka uğradı. Yıllardır arıcılıkla uğraştığını belirten Rasim Beyoğlu, “İlk kez böyle bir olaya şahit oldum. Bal almak için kovanı açtığımda bu manzarayla karşılaştım. Bu arılar geçen yıl dışarıdan gelerek kovana girmişti. Peteğe Allah'ın adını işlemişler. Görünce hem şaşkınlık yaşadım hem de duygulandım. Arılar zaten çok çalışkan ve insanlık adına faydalı canlılardır. Böyle mübarek bir olaya imza atmaları da çok anlamlı” dedi.

Allah yazılı peteği evinde gözü gibi saklayan Beyoğlu, arıcılık mesleğindeki tecrübelerini çocukları, torunları ve köy halkıyla da paylaştığını da ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • zekeriya 11 yıl önce Şikayet Et
    Ben de arıcıyım.. Arılar hergün Allahın adını yazıyorlar. Kovandaki düzeni peteği ve petekteki balı görüp te Allah'ı göremeyenler arıcı abimizin peteğindeki yazıyı hiç göremezler. Bence doğrusu özel bir yazı beklememek lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Memur ve emeklinin zam oranı ne kadar olacak?
İsrail askerleri zırhlı araçta cehennemi yaşadı