Tünel çalışmalarını tek başına durdurdu!

Şanlıurfa'da Atatürk Barajı Gölü tünellerinde devam eden çalışmalar sırasında nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpi bulundu. Tünel çalışmaları bir süre durduruldu

GİRİŞ 30.01.2017 14:30 GÜNCELLEME 30.01.2017 14:42
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ıncı sırada yer alan Atatürk Barajı Gölü tünellerinde nesli tükenmek üzere olan 5 oklu kirpinin bulunması üzerine, tünel çalışmaları bir süre durduruldu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri, baraj gönü tünellerdeki çalışmaları sırasında, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan 5 oklu kirpiye rastladı. Bunun üzerine tünel çalışmalarına ara verildi ve durum Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bildirildi. Çalışma sahasına gelen uzmanlar, üç günlük çalışma sonucu kirpileri bulundukları yerde yakaladı.

DOĞAYA BIRAKILDI

Nesli tükenmekta olan kirpilerin doğal ortama bırakıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bakanlığımıza bağlı iki genel müdürlüğümüz uyum içerisinde yaban hayatına sahip çıkmıştır. Kirpiler bulundukları yerden alınarak Gölpınar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde veteriner hekim tarafından kontrolleri yapıldıktan sonra, sakınca görülmemesi üzerine ait oldukları doğaya bırakılarak, koruma altına alındılar" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsini diğer hayvanlar yer yanlış yapılmış avrupayada olsa özel alan yapardı adamlar biz elimizdeki nimetin kıymetini bilmiyoruz midemiz midemiz başka düşündüğümüz birşey yok.
    Cevapla
  • muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    şu avrupada olsa muhabbetini geçin kardeşim ya. eğer sen biliyorsan git okulunu oku ve sahip çık yol göster. Devletini ve milletini avrupalılarla kıyaslama çünkü onlar bizim tırnağımız olamaz insanlık bakımından.
    Cevapla
  • Şener 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim zaten resimde 5 tane var körmüsün
    Cevapla
  • nurettin demir 7 yıl önce Şikayet Et
    haberde 5 adet bulundu diyor. bir tanesi öldü mü ?
    Cevapla
  • ferte 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir erkek ve dizisi alınsa onlara zarar vermeden yada DNA ları alınsa bari
    Cevapla
  • serdar 7 yıl önce Şikayet Et
    artik ana kulundan baslamali , tüm cocuklarimiza hayvan sevgisi doga sevgisi asilanmali . bunu bir gavur bile yapabiliyorsa biz neden yapamiyoruz? neden bu hayvanlarimiza sahip cikip deger vermiyruz? bu hayvanciklara sahip cikalim Allah askina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru
Kamuda tasarruf dönemi resmen başladı! İşte alınan tedbirler...