Bozdağ: HSYK'yı göreve çağırıyorum

Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararıyla ilgili "HSYK'yı göreve çağrıyorum. Hukuku tanımayan hakimlerle ilgili yasal işlemler neyse yapması lazım" dedi.

Bozdağ: HSYK'yı göreve çağırıyorum
Bozdağ: HSYK'yı göreve çağırıyorum
GİRİŞ 10.03.2014 18:33 GÜNCELLEME 10.03.2014 19:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Ergenekon davasındaki kararıyla ilgili olarak açıklamaları şöyle:

"Bugün basına yansıyan bilgiler doğruysa, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kaldırılmış bir mahkeme olmasına rağmen toplanarak koruma tedbirleri hakkında bir karar almıştır. Doğruysa diyorum, çünkü gerçek bilgiye ben de ulaşamadım işin doğrusu. Basında yazanlara göre konuşuyorum. Ortada olmayan bir mahkeme var. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi diye şu anda Türkiye Cumhuriyeti devletinde yargı organları içerisinde görev yapan bir mahkeme yoktur. Kalkmış bir mahkeme vardır. Bu mahkeme de görevli hakim ve savcıların görevleri de sona ermiştir"

"Kaldırılan ağır ceza mahkemelerinde görev yapmış olan hakimler ve özel yetki ile soruşturma yapan cumhuriyet savcıları, geçiçi madde çerçevesinde, sadece dosyaların devir işlemlerini yapma konusunda yasal bakımdan yetkilidirler. Bu mahkemelerde görev yapmış olan hakim ve savcılar koruma tedbirleri konusunda herhangi bir karar veremezler, soruşturma yapamazlar, yargılama yapmazlar. Kaldırılmış bir mahkemenin eski hakimleri veya kaldırılmış özel yetkili cumhuriyet savcılıkları soruşturma yapamaz yargılama yapamaz. Bunu açık bir şekilde ifade etmemiz lazım"

"Bunu buradan özelikle ifade etmek isterim ben HSYK'yı da bu konuda ayrıca göreve çağrıyorum. Hukuku tanımayan, kanunu tanımayan, anayasayı tanımayan, yasayı tanımayan hakimlerle ilgili yasal işlemler neyse bu HSYK yapması lazımdır. Buradan da HSYK'nın yetkili dairesini göreve çağırdığımı özelikle ifade etmek isterim"

"Ortadan kaldırılmış bir mahkemenin eski hakimlerinin sanki mahkeme görevine devam ediyormuş, kendileri de o mahkemede görevli hakimmiş gibi hareketle koruma tedbirleri hakkında karar vermeleri veya devir işlemleri dışında başkaca yargısal faliyette bulunmaları mümkün değildir. Mümkün değildir çünkü, kanun buna izin vermiyor. Şu anda verilmiş bulunan karar kenlem yekündür. Yok hükmündedir. Hukuk bakımından her hangi bir değeri kesinlikle yoktur"

HSYK HAREKETE GEÇTİ

HSYK, tahliye taleplerini reddeden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • volkan9015 10 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekonda daki tahliyeler.... Ergenekondan içeri atılanlar ve içeri atanlar kimler? şimdi baktığımız zaman hiç kimse görüşlerini beğeniliyoruz diye birini mahkum edemez. bu davada ki savcı kim. şimdi bu savcı Öz' ün özelikle17 Aralıktan sonra güvenilirliği kaldı mı? şimdi biz adalet diyorsak kim olursa olsun faydalanmalı. yani bana var sana yok olmaz. bu adamları içeri atarken de aynı bu günkü gibi kasetler ve görüntüler havada uçuştu. sonra kamuoyunda bu adamları mahkum ettiler. gerçekte de gerekçeli kararı açıklamadan yada davayı sonuçlandırmadan yıllarca beklettiler. Başbakan bunu iyi gördü ve bu oyunu bozdu. kimse korkmasın insanların özgürce konuştuğu bir ülkede hiç bir huzursuzluk olmaz. Bizim asıl yapmamız gereken bu paralel yapıya karşı hükümete destek vermemizdir.
    Cevapla
  • tankoy oytun 10 yıl önce Şikayet Et
    daha siz kontr gerillayı bile temizlemediniz.. bunu temizlemek özel yetkili mahkeme yapamadıysa sıradan mahkeme mi yapabilecek. tüm ümitler suya düştü. ordudan da cunta temizlenmedi. yani her şey güllük gülistanlık mı? tuz da kirlendi. nolacak şimdi tayyip bey...
    Cevapla
  • c.sarica 10 yıl önce Şikayet Et
    TEHLIKE BUYUYOR. tutukluluk suresini 5 yila cekilmesini firsat bilen hakimler ergenekon davasindan yargilanan sahislarin tumunu serbest birakacaklar....cumhur baskanligi secimine kadar herturlu kargasaya hazir olun...asil olan yurutme neden tebdirler alamiyor...sorun orada...tehlike buyuyor diye dusunuyorum...insallah yanilirim
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    işi ehline vermek ?. AKP nişn en yanlış politikalarından biri ; biz yaptık doğrudur mantığı ile tek adamlı siyasetine devam etmesidir DEVLET GÜVENLİK MAHKEMELERİNİ kaldırıp yerine ÖZEL YETKİLİ kuran ve bu değişiklerde ülke menfaatine ne getiri ne götürü var iyi hesaplayamayan bu hükümet şimdi topu yine başkalarına atmaktadır ... bu kadar basit değil yaptık olmadı demek , işi temizleyin ve milletin huzurunu kaçırmayın AKP liler ...
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    BAKANLIK POLİSİ OLUŞTURULSUN. Yanlış yapanlar toplansın. Bu kadar basit.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Takla atan aracın içinde bildiği tüm duaları okudu!
Tesadüfen tespit edildi! Yaklaşık 6 ton: Askeri helikopterler taşıdı...