Tam Gün'de mesai sonrası hizmet müjdesi

Başbakan Erdoğan, Tam Gün Yasası'nda yapacakları bir düzenlemeyle üniversite hocalarının mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebileceğini açıkladı.

Tam Gün'de mesai sonrası hizmet müjdesi
Tam Gün'de mesai sonrası hizmet müjdesi
GİRİŞ 19.03.2013 12:57 GÜNCELLEME 19.03.2013 16:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Tam Gün Yasası'yla ilgili yeni bir değişiklik yapacaklarını açıkladı. Erdoğan, "Yapacağımız yasal bir düzenleme ile üniversite hocalarımız mesailerinin bitiminde makul bir bedel ile vatandaşlarımıza hizmet verebilecekler. Hocalarımıza muayene olmaları durumunda vatandaşlarımız Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki bedel kadar bir ücret ödeyecekler." dedi. 

Erdoğan, partisinin grup toplantısında, "Bildiğiniz gibi son iki yıldır tam gün mesai uygulamasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Gerek halkımız gerek sağlık çalışanlarımız bu uygulamayı büyük oranda benimsemiş, uyum sağlamış durumdalar. Süreç içerisinde ortaya çıkan ihtiyaçları, aksamaları tespit ettik ve bu ihtiyaçları karşılamak, bu aksaklıkları gidermek için bazı adımları attık, atıyoruz. Yine bazı aksamalar olabilir bunları da süreç içinde gidereceğiz. Yapacağımız yasal bir düzenleme ile üniversite hocalarımız mesailerinin bitiminde makul bir bedel ile vatandaşlarımıza hizmet verebilecekler. Hocalarımıza muayene olmaları durumunda vatandaşlarımız Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki bedel kadar bir ücret ödeyecekler. Örneğin, üniversitede muayene fiyatı 55 TL, mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız üniversite hesabına 55 TL ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin bir kısmı da kurumun hesabına aktarılabilecek. Bu düzenlemenin de öğretim üyelerimize, vatandaşlarımıza, üniversitelerimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 12
  • Atila KOÇ 11 yıl önce Şikayet Et
    Hila171. çok güzel özetlemişin, işinide anlattığına göre iyi yapıyorsun lafımız yok çalışana, bakın ben daha cuma günü yaşadığım olayı anlattım burada, ve de her türlü ispatı var. Ama atladığınız bişey var, doktor servise falan çıkmamış kardeşim kitlemiş kapıyı gitmişşş, eğer 12 saat çalışıyorsa doktorlar, bu meslektaşınız sabaha karşı 3 te işe gelmiş olmalı, tekrar ediyorumm, ya sizler başka dünyada çalışıyorsunuz, ya bizler başka dünyanın hastanelerine gidiyoruz, yada sizler çalıştığınız her dakikayı saat olarak hesaplıyorsunuz, başka bir açıklaması yok bunun. ve tekrar ediyorum günde 5 saat tam mesai yapan dokturun alnında öperim. Her doktor günde 5 saat çalışsa bu ülkede ne hasta kalır nede hastanelerde bu kadar kalabalık olur. Hila arkadaş gibi çalışana lafımız yok, bizim lafımız hila gibileri çoook çalışıyoruz diye kandıranlara
    Cevapla
  • Yusuf Selam 11 yıl önce Şikayet Et
    Hiii, Atilla Koc hadi cevap ver :). Uzaktan davulun sesi hos geliyor tabi:) Sorun ne hasta da, ne de doktorda. Sorun doktor sayisinin az olmasinda. Simdi doktor kardesim poliklonikte hasta bakarken, acile bakan baska bir doktor olsa, servise cikan ayri bir doktor olsa, ve hatta ayni bransta iki pliklinik olsa daha iyi olmazmiydi? Sorun doktor sayisinin az olmasinda ve doktor sayisinin artmasina engel olanda. Diger bir sorun ise en kucuk biseyde insanin doktora basvurmasi. Ben gecen gunlerde Amerika da 4 yasindaki cocugu doktora goturdum. Allah sizi inandirsin, cok basit bir muayene sadece 3-4 dakika konustu. Herhangi bir test falan da yapmadi. Bir recete bile yazmadi. Sonra eve fatura geldi 302 dolar!!! Benim memleketin her ne kadar saglik sistemi biraz yavas olsa da, hic olmazsa kaliteli ve ucuz. Adamlar ilac yazmaya korkuyorlar. Sirf o yuzden Pakistanli bir doktoru tercih ediyoruz. daha ucuz ve ilac yaziyor, cocukta 1-2 gune kalmaz iyilesiyor. Burda insanlar doktorlardan, doktorlar insanlardan korkuyor. Hele acil:)$$$$
    Cevapla
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın atila koç (4). sence ben daha ne yapmalıyım.poliklinik randevularını bakanlık 1 aylık olarak komple açıyor ama benden sadece ameliyat günlerini istiyor.ben şimdi bu gün ameliyat günüm olmadığı halde acil servise trafik kazası geleceğini ve acil bir ameliyata gireceğimi ve öğleden sonraki bakanlık tarafından verilen randevulu hastalara bakamayacağımı 1 ay önceden bilebilirmiyim.sence doktoru saat 15.00 civarında poliklinikte bulamayınca "bu doktorlar ne çalışıyorlarki zaten,5 saat çalışanın alnından öperim vs" tarzındaki yaklaşımında bir tuhaflık yok mu.bakanlık bu gün senin polklinik günün polk.ten başka hiç bir yere ayrılma,acilden yoğun bakımdan veya servisten ararlarsa da sakın gitme otur poliklinikte hastalarına bak desin ben de öyle yapayım olur mu güzel kardeşim.
    Cevapla
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın atila koç (3). 12.45 gibi polik.ten çıktım.namazımı kıldım yemeğe geçemeden tekrar acilden aradılar ve oraya indim.4 kişilik bir aile kazası ve 8 yaşında bir çocuğu acil ameliyata aldım.saat 15.20 civarı ameliyat bitti çocuk anesteziden uyandı-yoğun bakıma aldık derken saat oldu 16.00.hazır yoğun bakımdayken tekrar yoğun bakımdaki hastalarımın kontrollerini yaptım saat 16.30.ben servise çıkarım servisteki hastalarıma bakarım derken ameliyathanenin önünde (ameliyathane ile yoğun bakım aynı katta ve girişleri aynı kapıdan) 20 ye yakın hasta (öğleden sonraki poliklinik muayene hastaları) beni bekliyor.ben de hastalara bakmadım gönderdim.servise çıktım.
    Cevapla
  • hilal71 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın atila koç(2). ben cerrahi bir branşta uzman hekimim.meslekte 22.yılımdayım.100.000 nüfusa yakın anadolunun bir ilinde devlet hastanesinde görev yapıyorum.bugün poliklinik günüm.serviste 8,yoğun bakımda 3 hastam var ve aynı zamanda bu hafta boyunca branşımda bu hafta acil servis icapçısıyım.sabah 7.5 gibi hastaneye geldim önce yoğun bakım visitimi sonra servis hastalarımın visitini ve hasta dosyalarının günlük takip ve tedavi notlarını hallettim.09.10 gibi tam polikliniğe geçerken acil servisten aradılar oraya indim bir hasta konsülte ettim.polikilinik hemşirem bekleyen hastaları bilgilendirmesine rağmen saat 10.00 civarı polk.e geldiğimde hastaların bana küfürler ve beddualar yağdırdığını öğrendim."biz de hastayız bizi bekletmeye hakkı yok" diyormuş hastalar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa devi Filistin bayrağıyla şampiyonluk kutladı
Kassam Tugayları'ndan Netanyahu açıklaması! Ebu Ubeyde iddialara son noktayı koydu