BDP'li Tan: Koçyiğit varsa Cüneyt Arkın da olsun

BDP'li Tan: ''Akil insanlar arasında, Hülya Koçyiğit'ten Hülya Avşar'a kadar isimler var. Cüneyt Arkın'ı da eklemeleri lazım. Rahmetli Danyal Topatan da olsaydı o da iyi olurdu'' dedi.

BDP'li Tan: Koçyiğit varsa Cüneyt Arkın da olsun
BDP'li Tan: Koçyiğit varsa Cüneyt Arkın da olsun
GİRİŞ 03.04.2013 13:57 GÜNCELLEME 03.04.2013 17:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

 BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinde akil insanların doğru bir metot olduğunu ancak bunların görev ve sorumluluğunun netleşmesi gerektiğini belirterek, ''Akil insanlar arasında, Hülya Koçyiğit'ten Hülya Avşar'a kadar isimler var. Cüneyt Arkın'ı da eklemeleri lazım. Rahmetli Danyal Topatan da olsaydı o da iyi olurdu'' dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul'da imar değişikliğine ilişkin eleştirilerde bulunduğunu, durumun tehlike sınırlarına geldiğini söylediğini anımsattı.

Erdoğan'ın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığını, bu tarihten itibaren aynı kadronun kenti yönetiğini anlatan Tan, ''19 sene İstanbul'u yağmaladılar. Bunun hesabını kim verecek? Bunlar timsah göz yaşları. Bu paralar kimin cebine girdi? Bugün İstanbul'un en yüksek binasını senin milletvekilin yapıyor'' diye konuştu.

Bu konuda Meclis Araştırma önergesi ve kanun teklifi vereceğini belirten Tan, İstanbul'daki imar değişikliğinden kaynaklanan rantın sorgulanmasını istedi.

Tan, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Yeni anayasada vatandaşlık tanımına ilişkin soru üzerine Tan, ileri demokrat ülkelerde, ABD'deki gibi vatandaşlığın dil, din, mezhep grubu yapmadan tanımlandığını ya da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün söylediği gibi nötr bir şekilde kanunla düzenlendiğini ifade etti. Tan, her iki formülün de olabileceğini kaydetti.

Altan Tan, basında yer alan ''akil insanlar listesi'' ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

''İsimler konusunda resmi bir açıklama yok. Akil insanlar doğru bir metot ama bunların görevi, sorumluluğu ne olacak? Kamuoyunu neye ikna edecekler? Bunun netleşmesi gerekiyor.

Kimler olacağını bilmiyoruz.  Hülya Koçyiğit'ten, Hülya Avşar'a kadar isimler var. Cüneyt Arkın'ı da eklemeleri lazım. Rahmetli Danyal Topatan da olsaydı o da iyi olurdu.

Basına yansıyan isimler üzerinden değerlendirme yaparsak, bu insanların bu süreçle ilgili mutlaka bir değerlendirmeleri olacak. Meselenin çözümünde kamuoyunun ortak aklı olmalılar. Tamam silahlar susacak, silahlı insanlar geri çekilecek ama bu süreç nasıl olacak. Süreç, sadece silah bırakma ve çekilme değil, bu mesele Türkiye'nin yeniden inşasıdır. Yeni bir Türkiye, yeni bir Ortadoğu'dur. Kokuşmuş rejimin tasfiye edilmesidir.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • TURGAY MERAL 11 yıl önce Şikayet Et
    BURAYA DİKKAT. NE DİYOR Altan TAN Süreç, sadece silah bırakma ve çekilme değil, bu mesele Türkiye'nin yeniden inşasıdır. Yeni bir Türkiye, yeni bir Ortadoğu'dur. Kokuşmuş rejimin tasfiye edilmesidir.'' kendilerini oraya getiren bölücülerin rejiminin kokuşmuş olduğunu itiraf ediyor BRAVOOOO!!!
    Cevapla
  • ilker mirza 11 yıl önce Şikayet Et
    bdp en iyi muahalefet yapan parti. bdp nin chp ve mhp den daha iyi muhalefet yaptığı kesin
    Cevapla
  • levent 11 yıl önce Şikayet Et
    madem oyle. aydemir akbas ve zerrin egelilerin de bu surecte yer almalari gerekir
    Cevapla
  • abdullah toka 11 yıl önce Şikayet Et
    Çok dogru... En azında bu konuda yetenekli tecrübeli ve aklı başında insanlar arasında söz sahibi vesaire vesaire...ALLAH aşkına örneğin koçyiğidin kendisine hayrı yok bu sürece ne katkısı olacak...Mesala belli başlı siyasetçiler ve bu uğurda bedel ödemiş insanlar olabilir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe derbiyi kazandı! Şampiyonluk son haftaya kaldı
Aliyev'den Reisi açıklaması: Hazırız!