Bombacının kimliği ile ilgili ilk açıklama

Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba ile ilgili Bakan Ala'dan açıklama geldi.

Bombacının kimliği ile ilgili ilk açıklama
Bombacının kimliği ile ilgili ilk açıklama
GİRİŞ 08.01.2015 11:01 GÜNCELLEME 08.01.2015 11:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Sultanahmet’te İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve Kenan Kumaş isimli polis memurunun şehit olmasına neden olan ve ilk etapda DHKP-C'li olduğu öne sürülen kadın teröristle ilgili son iddia ''Karadul'' olduğu yönündeydi.

Teröristin kimliği ile ilgili oluşan belirsizlik üzerine bugün İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bir açıklama geldi.

KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİK

Ala konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "(Sultanahmet'teki terör saldırısı) Önemli bilgiler elde ettik, kimliğini tespit ettik. Daha önceki Dolmabahçe saldırısıyla ilgili bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı. Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakımından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği habere göre de: Bombacı kadının kimliği belli oldu. Bombacı Rus uyruklu Diana Ramazova.

Canlı bomba ile ilgili ''Karadul'' iddiası!Sultanahmet'teki saldırı ile ilgili canlı bomba bilmecesi yaşanıyor. Şimdi de ortaya ''Karadul'' iddiası atıldı.


KİM BU KARADULLAR?
 
Rusya'nın başkenti Moskova'da 2010 yılında gerçekleştirilen saldırılarda 38 kişi ölmüştü. Bombalı saldırılar, 'Kara Dul' olarak bilinen Çeçen kadın intihar bombacıları tarafından gerçekleştirilmişti.
 
Rusya'ya yönelik bugüne kadar düzenlenen intihar saldırılarının çok büyük bir kısmında da Kara Dullar rol almıştı. Kara Dullar, ilk olarak 2002 yılında Moskova tiyatro baskınında ortaya çıktı. Çeçen militanlar, 2002 yılında bir tiyatroyu kuşatarak, yaklaşık 850 kişiyi rehin aldı.               
 
Günlerce süren olay Rus askerlerin müdahalesiyle son bulurken, Çeçen gerillalar da dahil olmak üzere 200'e yakın kişi hayatını kaybetti.
 
Dünyada büyük yankı bulan bu olayda basına, rehin alanların arasında siyah giyimli kadınların görüntüleri yansıdı. Böylece dünya, Çeçen "Kara Dullar"la tanışmış oldu. Kara Dullar, daha sonra çoğu çocuk 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Beslan okul saldırısında da yer aldı.
 
TEPEDEN TIRNAĞA SİYAH GİYİNİYORLAR

 
Kara Dullar, kısaca eşlerini Rusya ile savaşta kaybeden ve silahlı mücadele saflarına katılan kadınlar olarak biliniyor. Bu kadınların önemli bir bölümü hareketin içinde intihar bombacısı oluyor.
 
Bu kadın militanlara "Kara Dul" denmesinin sebebi, tepeden tırnağa siyah giyinmeleri. Ayrıca Kara Dul ölümcül bir örümcek türü.
 
Rusya'da özellikle 2000'lerin ilk yarısında düzenlenen çok sayıda intihar saldırısında Kara Dullar önemli rol oynuyordu. O dönemde düzenlenen saldırılarda yüzlerce Rus hayatını kaybetmişti. 

YORUMLAR 27
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Çeçen kesin Isidin Elemanidir.Iside önce destek ver. Simdi ise kendine , neden saldiriyor diye
    Cevapla
  • Islam Cecen 9 yıl önce Şikayet Et
    Ramazova cecen bir soysisim degil.
    Cevapla
  • özcan kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    bu sünni müslümanların büyük kesiminin insani yönde hoşgörü yönünde eğitilmeye ihtiyacı var. diye düşünü yorum
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    adam gelmiş tek paris operasyonu olsun der mi birde türkiyede olsun der alman mı der usa mı der bilmem ama rus ile yakınlaşma der burdan aldığımız ders budur fakirin
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Garip olaylar oluyor.Kara Dul'un burada bu eylemi ne için yapmış olacağının bir sebebi yok. Acaba Sn.C.başkanının Rusya ile iyi ilişkiler kurmasının bir sebebi olabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi