Bülent Arınç: Toprak kaybetmedik

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan Şah Fırat Operasyonu'da toprak kaybedilmediğini söyledi.

Bülent Arınç: Toprak kaybetmedik
Bülent Arınç: Toprak kaybetmedik
GİRİŞ 22.02.2015 15:22 GÜNCELLEME 22.02.2015 15:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan Şah Fırat Operasyonu'nun başarılı sonuçlandığını söyleyerek, "Olay hepimizi gururlandıracak bir olaydır. Operasyonun her anı Türkiye Devleti'nin izzetini, azametini, varlığını, egemenliğini ortaya koyacak biçimde yapılmıştır" dedi. Muhalefetin sorumsuz davranarak toprak kaybedildiğini söyleyeceğini belirten Arınç, "Bir defa toprak kaybetmedik" dedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçe Belediyesi'nin araç filo teslimi ve 3 bin amatör sporcuya malzeme dağıtım törenine katılan Bülent Arınç, IŞİD'in tehdidi altındaki Süleyman Şah Türbesi'nin nakli için yapılan 'Şah Fırat' operasyonuyla ilgili değerlendirmede bulundu. Her hafta yaptıkları güvenlik toplantılarında Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun geçici olarak nakledilmesinin gündeme geldiğini anlatan Arınç, "Hükümetimizin kararlılığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verilen görev başarıyla sonuçlanmıştır. Bundan dolayı sevinçliyim" diye konuştu. Arınç, türbenin önemini anlatırken şunları söyledi:

"Suriye'de feci olaylar yaşanıyor. Bir taraftan rejimin kendi halkına yönelttiği silahlarda bir kaç yüz bin kişi hayatını kaybetti. Şehirler tahrip edildi. Bir taraftan da aşırı unsurlar Suriye'de maalesef hayatiyet kazandılar. Onların eylemlerine de sahne oluyor. Irak ve Suriye topraklarında faaliyet gösteren, acımasız eylemler yapan bir takım radikal unsurlar ki başta DAİŞ olmak üzere pek çoğunun isimlerini sayabiliriz, insanları vahşice katlediyorlar. Savaş açıyorlar, acılar yaşatıyorlar. Süleyman Şah Saygı Karakolu'na yönelik tehditler ciddiyet kazanınca elbette Türkiye bir şeyler yapmak zorundaydı. Bulunabilen yöntem şu oldu. Yine Suriye topraklarında kalmak üzere geçici olarak Süleyman Şah Türbesi'ndeki nakli kubur yoluyla yani nakledilmesi yönüyle yine Suriye toprakları içerisinde ama Türkiye sınırına çok yakın bir yere nakledilecekti. Bütün bunlar yapılırken, bütün incelikler, detaylar da dikkate alındı. Çok ince bir planlama yapıldı."

YORUMLAR 2
  • güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    Guzel
    Cevapla
  • matcat 9 yıl önce Şikayet Et
    itibar kaybetıkk ıtıbaarrrrr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!