Gül'den ters köşe yapan 'Şah Fırat' çıkışı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Şah Fırat’ operasyonunda Suriye’de bir toprak kaybı olmadığını söyledi.

GİRİŞ 25.02.2015 14:21 GÜNCELLEME 25.02.2015 17:50
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘Şah Fırat’ operasyonunda Suriye’de bir toprak kaybı olmadığını söyleyerek, “Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur” dedi.

Geçen hafta İç Güvenlik Paketiyle ilgili 'Gözden geçirilmesi gerekli. Polise bu kadar yetki fazla' demişti. Muhalefet partililerin de İç Güvenlik Paketine karşı var olan tutumları ortadayken Abdullah Gül'ün bu açıklaması muhalefetin beklentilerini boşa çıkardı.

Özel bir hastanede tedavi gören babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etmek için Kayseri’ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ilk ziyaretini Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören bir yakınına yaptı. Buradan babasının yattığı hastaneye geçen Gül, daha sonra Kocasinan Belediyesi’nin yeni başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilerin gündeme yönelik sorularını cevaplayan Gül, Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesine ilişkin konuştu.

Malatya’da ki kazada şehit olan 4 üsteğmene Allah’tan rahmet dileyen Gül, “Tabii şehitlerimize rahmet diliyorum. Önemli bir kayıptı. Bir kaza oldu. Hava Kuvvetleri Komutanını aradım. Başsağlığı diledim. Şehitlerimizin ailelerine de başsağlığı diliyorum” dedi.

"ŞAH FIRAT OPERASYONU DOĞRUYDU"

Gül, Şah Fırat Operasyonu ile ilgili şunları söyledi:

“Süleyman Şah Türbesi’nin nakledilmesi doğru bir karar olmuştur. Suriye, uzun süredir kaosun içerisinde bir ülke. Oradaki türbenin korumamızın çok zor olacağını daha önce yaptığım açıklamada da söylemiştim. Bir toprak kaybı söz konusu değildir. 10 dönüm toprağa karşılık sınırımıza yakın 10 dönümlük bir toprak ile takas edilmiştir. Toprak kaybı yoktur. Suriye’de ki bu kaosun uzun süreceği kanaatindeyim. Aynı toprağı Türkiye sınırımızda oluşturarak yapıldı. Bu tip meselelerde daha ortak bir tavır ortaya serilebilir ama siyasi ortam böyle bir diyaloğu ortaya çıkarmıyor. Üzücü olan bu. Türkiye’nin aslına çok büyük önemli meseleleri var. İleride karşılaşabileceği çok büyük önemli meseleleri var. Bu meselelerde Türkiye’nin ortak hareket edebilmesi lazım. Bu yapılırsa inanıyorum ki böyle büyük meselelerde tek ses çıkar. Bunun için paylaşmak gerekir. Türkiye’de siyasi ortam bunu bir anda ortaya çıkartmıyor. Dolayısıyla yapılan şey doğruydu.

YORUMLAR 11
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    gül patlayacak az kaldı..
    Cevapla
  • Atip tutmayin. 9 yıl önce Şikayet Et
    Once bilgi sahibi olun sonra fikir uretin. Zaten o turbe kacdir degisiyor, yani o toprak illaki bizim degil. Sembolik olan birsey ve bugun burda yarin orda. Suriyeliler simdiye kadar iki defa degistirmis. Sonra da bu bizim tiprak diye laf atiyirsunuz. O topraklar bizim degil suriyenin. Onu bunu birakinda natonun askeriyelerde di topraklar kimin? Nirma l bir asker veya rutbeli bir asker bile giremez. Birakin onu ozel izniniz olacak. Hemde turkiyenin icinde ve askeriyede. Askerligini naylon yapanlar hic konusmasin, onlar ne dedigimi bile anlamaz.
    Cevapla
  • adamsın 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibi
    Cevapla
  • selim 9 yıl önce Şikayet Et
    adam gücümüz bu kadar diyor,harika marika lafları dolaşıyor...sonrada meksikadan amerikaya ayar verme ayakları...
    Cevapla
  • Selahaddin Kazez 9 yıl önce Şikayet Et
    11. Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanı gibi hareket ediyor diye , makam sevdasında değil diye ahde vefalı diye sizi rahatsız ediyor son derece akılcı ve tarafsız bir yorumu çekip uzatıyorsunuz yazık. abd, meksika ,ayar ne alaka yoksa siz abd de ikamet edenlerden misinizde rahatsız oldunuz.
    Cevapla
  • TEYMUR 9 yıl önce Şikayet Et
    Sahibinin kendimiz olduğu bir toprağı terk edip sahibinin başkası olduğu bir toprağı düzeltip kendimizin olduğunu iddia ediyoruz.Adama "becayiş yapalım" desen kabul etmez.Şimdi adama parayı hangi kanaldan vereceğiz?.Hazineden versen bir türlü,örtülüden versen bir türlü.İş hukuka uygun hale gelene kadar naaşları tepeye defnetmesek iyi olur gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Hamas uyardı: İsrail'in saldırıları müzakereleri boşa çıkaracak