Davutoğlu'ndan tarihi çağrı için ilk açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara kongresinde PKK'ya yapılan ateş bırakma çağrısıyla ilgili ilk yorumunu yaptı.

GİRİŞ 28.02.2015 14:28 GÜNCELLEME 28.02.2015 15:36
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yapılan 'silahsızlanma çağrısı'nı değerlendiren Davutoğlu, 'Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı ve onun uygulanmasını yakından takip edeceğiz' dedi.

''ÇÖZÜM SÜRECİ YENİ BİR ZEMİNE OTURMUŞTUR''

Ak Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde konuşan Davutoğlu: “2005'te Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasıyla başlayan çözüm süreci türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur artık bu ülkede Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiç bir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. 

''SİLAHIN DİLİ SONA ERECEK''

Türkiye 'de şiddetin, silahın dili sona erecek demokratik siyasetin önü açılacaktır. Tarihler cenabı hakkın tevafukuyla aslında güzel şeyler ifade ediyorlar. 12 Eylül 1980 de Türkiye'de bir devrim bir darbe anayasası dikta ettirilmişti. 12 Eylül 2010' da biz o darbe anayasasını değiştirdik. Demokratik bir anayasanın önünü açtık şimdi de 28 Şubat'taki o dışlayıcı darbe kültürünün yerini bütün vatandaşları kucaklayan çözüm süreci almış bulunmaktadır. Buradan Türkiye'nin her köşesindeki gençlere Ak Parti Gençlik Kongresi dolayısıyla buradan bir kez daha mesaj iletmek istiyorum. 

''HİÇBİR EVLAD DAĞA ÇIKARILAMAYACAK''

Bütün gençlerimiz bundan sonra ortak bir aidiyet bilinciyle demokratik siyaset anlayışıyla ve ortak gelecek için birlikte el ele yürüyecekler burada dikkat ediniz ortak aidiyet bilinci dedim. Hiçbir Anadolu evladı şu veya bu gerekçeyle dağa çıkarılamayacak. Şiddet ve nefret dili üzerinden birbirlerine düşman edilmeyecek. Dışlayıcılık ayrımcılık her türlü bölücü faaliyet ayaklarımızın altında olacak.” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR 33
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    BU ÇAGRI TAMAMEN ALDATMACA ! ! ! umarım kimse bu çagrıya bakıpta hareket etmez ! ! ! ! ZATEN pkk nında silah bırakacagına kimse inanmasın ! ! "nasıl böyle konuşabiliyorsun" diye bana sorarsanız bende size sadece bir soru sorucam bakalım buna ne cevap vericeksiniz gerçekten bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum İŞTE SORU ŞU; "pkk nın suriyedeki uzantısı ve kolu pyd de silah bıracakmı" ? ? ? ? ? eger bu sorunun cevabını bilmıyorsanız yada hayır silah bırakmaz diyorsanız benım demek istediğimi zaten anlaşmışsınız demektir ! ! !
    Cevapla
  • adsız 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye bizi bağlamaz. Türkiye'de silah kullanılmayacak. bitti nokta.
    Cevapla
  • Nedim 9 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu silah bırakma çağrısı hangi şartlar karşılığında yapıldı. Neler verildi. Onuda bilmek gerekir.
    Cevapla
  • nedo 9 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin ki devlet sırlarını öğrenmek istiyorsan o kadar merak iyi değildir evlat
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    en az bu güne kadar harcanan 350 milyar dolar kaybın neresinden dönülürse kardır nedim kardeş
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    şu kalıp cümleleri bırakın beh! sana bu yorumu yapmak için ne verdiler?
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    İzinden başka şeye kafa basmıyor mu? Alıştınız tabi geçmişte liderlerinizin(!) ABD, AB, İsrail ne der anlayışıyla hareket etmesine, yada hareket edememesine, başka şekilde düşünemiyorsunuz.
    Cevapla
  • babylon5 9 yıl önce Şikayet Et
    PKK hiç bir zaman silah bırakmıyacaktır..Apo'yu Türkiye'ye paket yapıp teslim edenler zaten açılım sürecini hesap ederek vermişlerdi..Amaç dağdaki Terörist yapılanmanın başındaki insanı hapse koyup barış havarisi rolunü oynatarak, sahte bir Mandela yapma sürecidir...Doğu'da yaşayan insanlar üzerine KCK sı, Belediyesi, Dağdaki Teröristi ile öyle bir baskı yapacaklar ki, sonunda herkes PKK lı olmak zorunda kalacak...MİT, CİA'in teşaron örgütüdür..PKK yı kurduran masonik türk istihbaratçılarıdır..Ortadoğu'nun üzerine karanlık örgüt olan İŞİD'i ingilizler saldı...
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    gelecekten gelmiş. vatandaş!
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    sen bunları nerden biliyorsun
    Cevapla
  • Buhranlar 9 yıl önce Şikayet Et
    Cok guldurdun beni. Sen bir paranoyadasin. Cik bu halinden ve gor milletin iradesinin iktidara nasil yansidigini. Aslinda sen de takdir ediyorsun olanlari ama dis gucler tarafindan yapildigini dusundugun icin korkuyorsun. Korkma millet iktidardadir.
    Cevapla
  • izin 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım sen eline kağıt tutuşturulanla karıştırdın herhalde başbakan izin almıştır ama halktan almıştır yuzde 50 halkın seçtiği vekillerden izin almıştır ,inşallah 7 hazıranda da halkımız bu izni yine yuzde 50 ile verecektır ,yapılanları halkımız goruyor hz musa als kızıldenizi yardı geçti,fatih sultan mehmet han gemileri karadan yuruttu,bu hukumette denizden tren ı geçirdi ,yakında aRAçları geçirecek,yetmedi köprü oda yetmedi şimdi 2 kat araba yolu 1 kat tren yine denizden geçirecek bunlar maket değil hizmettır şimdiki muhalefet bunların maketını hayal bile edemez inanın bunları yap bitir istanbulu bunlara ver çalıştıramazlar
    Cevapla
  • arkadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    cevabı yazdık ama .siz oraya yazmadınız ?
    Cevapla
  • arkadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    üstadım valla biz kasabın önünden gecemiyoruz köprüyü falan bilmem 1 haftadır pazara cıkamadım .harc parasını borc aldım yatırdım ayın 5 ni bekliyorum .varmı bunlara care olacak babayigit sen onu söyle
    Cevapla
  • SILACI 9 yıl önce Şikayet Et
    SANIRIM HALKIN SECTİGİ DEDİGİNİZ VEKİLLERİN icinde o 4 eski bakanda vardır degilmi .calan cırpan vekiller .milletin vicdanında esir olanlar dan bahsediyorsunuz degilmi
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kimseyle bir derdimiz falan yok. Bazılarının sadece Erdoğan nefreti var. Erdoğan nefreti için İsrail ile Esed ile paralel hale bu kişiler bu saçma sapan Erdoğan nefreti yüzünden İsrail ile, Esed ile, Sisi ile, Ülkemize karşı işbirliği bile yapabilirler. Bu yüzden Erdoğan nefretinden başka işi olmayanlara taviz verecek değiliz ve bilakis Ülkemiz çıkarı için Ülkemize bunca emeği ve hizmeti olan Erdoğan’ın yanında olacağız. Erdoğan’a saldırırlarsa karşılarında bizi bulurlar. Ama hastalıklı bir hale işaret eden nefretlerinden kurtulurlarsa bizlerle bir sorunları kalmaz. İyileşmesi, düzelmesi gerekenler hastalıklı halde bulunanlardır.
    Cevapla
  • gazneli 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkede iç savaş çıkınca bende zarar görürsem 50 hesap sorarım hesap ağır olur bu mileti kandrmayin
    Cevapla
  • karıştırmayalım 9 yıl önce Şikayet Et
    hz musa peygamber, onun yetkileri Allahtan. Fatih bir kul, yönettiği Osmanlı çöktü gitti. öyle yola köprüye değil insanlar arasındaki köprüye bakacaksın. sokakta herkes birbirini yemek üzere hangi köprü kurtaracak seni? çağı tanımıyorsunuz, parayla ilişkinizde dini bilmiyorsunuz, hocalarınız alimleriniz mülkiyete değinemiyor. haliyle siz de yol köprü olunca "başarılı" buluyorsunuz. sen de haklısın derin mesele bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat