Başbakan'dan şoför esnafına 6 büyük müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu Ankara ATO'da şoför esnafına hitaben yaptığı konuşmada bir birinden önemli 6 müjde birden verdi.

GİRİŞ 12.05.2015 12:12 GÜNCELLEME 12.05.2015 15:01

Başbakan Ahmet Davutoğlu,  ATO Kongre Merkezi'nde şoför esnafı ile buluştuğu toplantıda konuştu. Şoför esnafını ülkenin sır küpü olarak niteleyen Başbakan Davutoğlu, şoförlere yönelik 6 müjde birden verdi.

"SİZLER SIR KÜPÜSÜNÜZ"

''İnsanlarımızın canlarını mallarını emanet ettiği asil kardeşlerim bu emanetlerin hakkını verebilmek için 7 gün 24 saat çalışan kardeşlerim sizleri saygıyla selamlıyorum.'' diyerek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ''Size insanlrın canlarını, mallarını emanet ediyoruz. Siz bu emanete hep sahip çıktınız. Sizler emanetin hakkını veriyorsunuz, sizlerin hakkını vermek de bizim için bir görevdir. İkinci önemli kavram mahremiyet. Kim bilir nelere şahit oluyorsunuz, aile sırlarına bazen de şahsi sırlara. Bazen de siyasilerin sırlarına ama şoför esnafı mahremiyete de önem gösterir kimseye anlatmaz, sizler sır küpüsünüz.'' dedi

GEÇEN SENE 587 BİN ARABA SATILDI
 
Konuşmasının devamında bir takım rakamlara da değinen Davutoğlu, ''2002'de 91 bin araba satılmıştı, geçen sene ise 587 bin araba satıldı. Neredeyse her insan cep telefonu kullanıyor. Bunlar ülkenin refah seviyesini de gösterir. Esnaflarımızı hep gözettik. Esnaflarımızla buluştuğumuzda bizzat müjdelerini ben verdim. Esnaflarımızın kullandığı krediler düştü.Esnafımızın kredi faizleri %50'lerden yüzde 5'lere düştü. Bazı alanlarda da kredi faizlerini sıfırladık. Şoför kardeşlerim vaziyet iyi mi vaziyet? Sizler vaziyet iyi diyorsanız bırakın başkaları ne konuşuyorsa konuşsun. Bugün bizi böyle coşkulu karşılamanızdan da anlıyoruz ki vaziyet iyidir.'' diye konuştu.

6 BÜYÜK MÜJDE!
 
- Ticari taksi, hatlı mininüs ve otobüsünü 2016 yılı sonuna kadar yenileyenin ÖTV'sini devlet ödeyecek.

-Şoför esnafın güvenliği için araçlara takılacak kamera ve GPS ücretleri vergiden düşürülecek.

-Dinlenme yerleri ve durak kulübeleri yaygınlaşacak, yerel yönetimlere bu konuda destek verilecek.

-Kanuni yapısal değişiklikler yapılacak ve Özel Halk otobüsleri terimi trafik kanununa eklenecek.

-Minibüsçülerin motorlu taşıt vergisi sorunlarını çözülecek.

-Metro ve raylı sistem servislerinin kaldırılacağı iddiaları yalanlandı. Okul servisleri ile ilgili gerekli düzenleme yapılacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • huseyin 11 yıl önce Şikayet Et
    Src belgesi için de bi kolaylik yapsa
    Cevapla
  • Mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    Çok komik ya çok büyük kolaylık yapmışlar gibi öve öve bitiremiyorlar Ticari araçlarda ÖTV %1 alınıyor. Alsan ne yazar almasan ne yazar. Lafınzın eriyseniz KDV'yi almayın.
    Cevapla
  • memura da 3 sene verilmişti 11 yıl önce Şikayet Et
    2002 yılında ki beyanlarını açın bakın. Memurdan 3 sene istiyoruz diyorlardı. 13 sene oldu geldiğimiz noktada ne diyorlar, "memur ile işçi ayrımını kaldırıp memurun güvencesini elinden alacağız" bu ne demek. "güvencesiz memur her istediğimizi (kanun dışı da olsa)yaptırabileceğimiz memurdur."
    Cevapla
  • napacan adımı 11 yıl önce Şikayet Et
    taksi dolmuşların otomobil esnafı olduğundan kaynaklanan ağır yükünün yanında Minibüslerinki devede kulak.. lütfen bizide dikkate alın.. İSTANBUL Taksi Dolmuş Esnafı
    Cevapla
  • bir adam 11 yıl önce Şikayet Et
    Herkese bütçe var ama emekliye ve memura bütçe yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Pentagon'dan yeni 'UFO' dosyaları: Takip sistemlerini atlatan gizemli cisimler
Dünya Kupası'ndan dönen Mısır Milli Takımı kutlamalarda Filistin bayrağı açtı