Ağbaba: Fidan ve Öztürk istifa etmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Suruç'taki terör saldırısına ilişkin, "MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir" dedi.

Ağbaba: Fidan ve Öztürk istifa etmeli
Ağbaba: Fidan ve Öztürk istifa etmeli
GİRİŞ 20.07.2015 22:31 GÜNCELLEME 21.07.2015 07:43
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ağbaba ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile beraberindeki heyet, patlamanın yaşandığı kültür merkezinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ağbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirterek, olayı siyaset malzemesi yapmayacaklarını söyledi.

Siyasi iktidarın izlediği politikalar nedeniyle saldırının yaşandığını savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Maalesef son dönemde izlenen politikalar nedeniyle böyle bir olay yaşandı. Bu olay, AKP'nin ve MİT'in izlemiş olduğu Suriye politikasının sonucu ve ürünüdür. 2012 yılında Reyhanlı'da 52 yurttaşımız öldü, bugünde 30 gencimiz öldü. Maalesef MİT bunları göremedi kendi muhaliflerini fişleyen MİT 31 genci katledenleri göremedi. MİT Müsteşarı ve İçişleri Bakanı istifa etmelidir, MİT Müsteşarı artık Milli İstihbarat Teşkilatı'nın başında değil kişisel istihbarat teşkilatının başındadır. Yaşanan bu olay Türkiye'de herkesi birleştirmeli ve bu katliama karşı hep beraber durabilmeliyiz."

"HESABINI SORACAĞIZ"

Sezgin Tanrıkulu da saldırıyı lanetlediklerini söyledi.

Saldırıya ilişkin söylenilecek sözün kalmadığını bildiren Tanrıkulu, şöyle dedi:

"Burası siyaset yapılacak yer değil ancak bunun hesabını soracağız kimse endişelenmesin. Biraz önce kaymakamdan bilgi aldık, çok daha büyük facia meydana gelebilirdi. 300'e yakın genç buraya gelmeden 50 kişi ise olay yerindeyken saldırı gerçekleşmiş. Eğer onlarda ulaşsa çok daha ağır bir tabloyla karşılaşabilirdik. Ölenlere başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum."

YORUMLAR 33
  • doğrucu 8 yıl önce Şikayet Et
    Hayrola ağbaba mit musteşarı mı olmak istiyorsun.?
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    Atatürkçü chp kimlerin elinde..
    Cevapla
  • Atatürkçü Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Her olay arkasından bir medet ummak sadece CHP has oldu artık İstifa edecek birileri varsa önce Ataşehir belediye başkanı ardından Kılıçdaroğlu Parti artık ATATÜRKÇÜ değil DHKPC lidir, HDP lidir (YANİ PKK lıdır)
    Cevapla
  • TALHA 8 yıl önce Şikayet Et
    he he tabi dur çayda verim sana
    Cevapla
  • Gelengi 8 yıl önce Şikayet Et
    Oldu başka isteğin? Burası Norveç değil. Bu zor coğrafyada görev yapan insanları her hatasında görevden alırsan o makamlara gün gelir adam bulamazsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beştepe'de gece saatlerinde sürpriz zirve! Erdoğan 2 ismi çağırdı: Kritik kararlar çıkacak
Bir günde 21 operasyon! Kassam, İsrail ordusunun üstüne kabus gibi çöktü