Selahattin Demirtaş'a kötü haber!

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Selahattin Demirtaş'a kötü haber!
Selahattin Demirtaş'a kötü haber!
GİRİŞ 29.07.2015 10:19 GÜNCELLEME 30.07.2015 00:09
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, genel seçim öncesi "AK Parti'nin 3 bin 500 kişilik hile timi kurduğu" iddiaları üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine fezleke düzenlendi.

Demirtaş, 17 Mayıs 2015'te "AK Parti'nin 3 bin 500 kişilik hile timi kurduğu", ekibin başında ise Soylu'nun olduğu iddiasında bulundu. Söz konusu iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Avukatı Uğur Kızılca aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Demirtaş'ın "kanaat açıklama ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığı" hükmüne vardı. Başsavcılık, Demirtaş'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğu gerekçesi ile Anayasanın 83. Maddesine istinaden "dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması"na karar verdi.

Bu kapsamda hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Selahattin Demirtaş, seçimler öncesi, "HDP'nin baraj altında kalması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun başında bulunduğu 3 bin 500 kişilik bir ekibin, simülasyon ve seçim hilesi çalışması yürüttüğü, Soylu'nun il il dolaşarak bunların hazırlığını yaptığı" iddiasında bulunmuştu.

YORUMLAR 44
  • Vezir 8 yıl önce Şikayet Et
    Meclise. Girdikleri gibi. Çıkarlar. İnsallah
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    hepsinin dokunulmazlıklarını kaldırın ve yargılayın en ağır cezayı da verin.
    Cevapla
  • mehmet demirel 8 yıl önce Şikayet Et
    geç bile kalındı......
    Cevapla
  • karar 8 yıl önce Şikayet Et
    m.vekilliği çocuk oyuncağı değil.Mikrofonu eline alınca sorumluluğunu unutma, yanındakilere de örnek ol.Bol kepçeden sallama.Devlet topal olsa da kör değildir.
    Cevapla
  • abdullah kul 8 yıl önce Şikayet Et
    hile timini boş verinde file timini kurun pazarda bir meyve 4-5 tl den az değil her şey zamlı haftalık 30-40 tl yeterken şimdi 60-70 tl ye çıktı.dolargeçen sene 1.800 lerden 2.800 lere çıktı benzine-suya-elektriğe-doğal gaza-pazara mezara zam asgari ücrete yüzde 4 zam millet patlamada
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi