TSK'da Paralel yapılanmaya büyük darbe!

Yüksek Askeri Şûra toplantılarında Gülen örgütünün yoğunlaştığı harp okullarıyla harp akademilerine neşter vurulması kararı da alındı.

TSK'da Paralel yapılanmaya büyük darbe!
TSK'da Paralel yapılanmaya büyük darbe!
GİRİŞ 11.08.2015 11:29 GÜNCELLEME 11.08.2015 11:57
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terfi, atama ve ihraç gündemiyle geçen hafta toplanan Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantılarından sonra oluşan komuta kademesi ve alınan kararların paralele büyük darbe vurduğu öğrenildi.

SABAH'a konuşan "Paralel kumpas" mağduru üst düzey emekli askerler, "Bu YAŞ öncekilerden çok farklı. Bölücü terörle ve paralel terörle mücadelede kararlılık alınan kararlara yansımış. Paralelin istisnası dahi yok" değerlendirmelerinde bulundu.

YAŞ kararlarına yansıyan kararlılığın yakın gelecekte hem PKK hem de Paralel örgüt ile mücadeleyi farklı bir boyuta taşıyacağı kaydedildi. 

GÜÇLÜ KOORDİNASYONUN SONUCU

YAŞ'ta alınan bu etkili sonucun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanlığı arasında sağlanan güçlü koordinasyon sayesinde geldiği öğrenildi.

PARALEL SIZMALARIN ÖNÜ KESİLİYOR

Devletin zirvesindeki mutabakat ve koordinasyon ile isimlerin birkaç kriter ve elemeye tabi tutulması, YAŞ'ta paralel sızmanın önünü kesti.

YAŞ öncesi kurulan mekanizma ve çalışmalarda devletin zirvesi paralel örgütün TSK içindeki adli müşavirliklere ve askeri okullara karşı özel ilgisi ile karşılaştı. Tabandan alt kademelere doğru ilerleyecek mücadelede bu alanlarda tedbirler alınacağı ifade edildi. Gülen örgütünün TSK'da adli müşavirlik ve askeri okullarda yoğunlaşıyor. Adli müşavirliklerde askerlerle ilgili tüm hukuki inceleme ve soruşturmaları yapılırken, Paralel Yapı bu alanı hedef aldığı askerlerin tasfiye edilmesi için araç olarak kullanıyor. Farklı mercilere haber servisi yapılarak, daha sonra da, bu haberler dayanak gösterilerek yazılan raporlarla tasfiye gerçekleşiyor.

PARALELİN NOT OYUNU

Gülen örgütünün yoğunlaştığı harp okulları ve harp akademilerinde paralel olmayan öğrencilerin disiplin notu düşürülerek atılması sağlanırken, paralel öğrenciler öne çıkarılıyor.

Devletin zirvesinde neşter vurulması kararı alınan bir diğre nokta da askeri okullardaki paralel yapılanma oldu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 36
  • Muallim 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu paralelciler bazı öğrencileri kendi okullarında ve derneklerinde okutmayıp farklı liselere yerleştirerek oradan askeri okullara sokuyorlar.Mesela onların toplantılarına katıldığım zamanlarda bizzat robert kolejine başarılı bir öğrenciyi soktuklarını oradan da askeri okula göndereceklerini bizzat duydum.O yüzden yetkililerin bu konuda da iyi araştırma yapmaları gerekir.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    yok edin bu maşaları...
    Cevapla
  • veli 8 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden irticacı diye insanlar görevden alınıyordu, şimdi ise paralelci.
    Cevapla
  • dikkat gerek 8 yıl önce Şikayet Et
    namaza oruca eşinin başörtülü olmasına bakarak PARALEL subay bulamazsınız. Çünkü hiç biri böyle değil. Herkesten daha atatürkçü geçinirler, eşlerinin başı açık, balolarda dekolteli, denizde ise mayoludur. hatta penisilvaniya fetvası ile içerler de. dolayısıyla her türlü bukalemunluk vardır. ancak ve ancak nedamet getirmiş eski imamlardan listeler alınarak bunlar götürülür.
    Cevapla
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru söylüyorsunuz. Genel ilkeleri amaca ulaşmak için her şey mübahtır.
    Cevapla
  • sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz (sav), cemaat kurun mu dedi. Ecnebiden destek alıp müslüman ülkede kurumlara hak yiyerek sızın mı dedi? Cemaat olun dinler arası diyalog yapın gayrimüslimlere karşı müslümanı ezdirin mi dedi. Haçlının dediğini yapın gidin sizi beslesin semirdiğinizle müslümanın hakkını gaspedin mi dedi. Veda hutbesini de mi hatırlamayacak kadar sapıtıldı. Allah (cc) adaletlidir adalet yerini bulur. Sabır. Paralel inşallah temizlenir.
    Cevapla
  • Balyoz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Türkoğlu, malum cemaat bu iktidarda devlete çöreklenmeye başlamadı. O iş çok daha geriye dönük başladı. Bu iktidarda meyvelerini toplamak istedi ama elinde patladı. Siz yatın kalkın da bu ihaneti ortaya çıkarıp gereğini yapan iktidara dua edin. Yoksa bunlara ne chp ne de MHP engel olabilirdi. Asıl garip olan, düne kadar cemaate küfredenlerin bugün ortak çıkar için cemaatle sarmaş dolaş olmaları.
    Cevapla
  • türkoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    yeni mi aklınıza geldi? yıllardan beri var olma sebebi aynı olan insanlar topluluğu vatandaşın iflahını kesti... şimdi kalkmışsınız sırf güçlü böyle dedi diye eleştiriyorsunuz... Allah sizi ıslah etsin.. al birinizi vur ötekine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...
Fiyatını duyanlar inanamadı! Piyasayı karıştıracak SUV