Deniz Baykal reddetti Davutoğlu alkışladı!

HDP'li İdris Baluken, Meclis Başkanlığı seçiminin ertelenmesini istedi. Deniz Baykal, HDP'li vekilin bu isteğini reddetti.

GİRİŞ 22.11.2015 15:29 GÜNCELLEME 22.11.2015 16:34
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın oturumu başlatmasının ardından HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Güneydoğu'da yaşanan olaylar ve sokağa çıkma yasağı uygulamaları üzerinden tartışma başlatılmasını istedi.

Yaşananların darbe uygulaması olduğunu söyleyen Baluken'in önerisi iç tüzüğü uygulayacağını söyleyen Deniz Baykal tarafından reddedildi. Baykal, konuyla ilgili tartışmaların başkanlık divanı oluşturulduktan sonra yapılması gerektiğini söyledi.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

Baluken'in yaşananları "katliam" olarak nitelendirmesine AK Partili milletvekillerinden tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Baluken'in bir parlamenter olarak, güvenlik güçlerine yönelik böyle bir ifade kullanamayacağını dile getirdi.

DENİZ BAYKAL REDDETTİ

Deniz Baykal, HDP'li vekilin erteleme isteğine reddederek iç tüzüğün dışındaki bir konuyu bugün görüşemeyeceklerini söyledi.

DAVUTOĞLU'NDAN ALKIŞ ALDI

Baykal'ın bu tepkisi Başbakan Ahmet Davutoğlu dahil Meclis'in HDP'liler hariç tamamından alkış aldı.

YORUMLAR 34
  • bayram 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim içimden geçenleri söyleyeyim.ama yayınlamssınız. Önce imralıdaki eşkiyadan başlamak üzere meclisteki eşkiyaların
    Cevapla
  • dadaş 8 yıl önce Şikayet Et
    sen kimsin be seçimi erteliyeceksin bu devlet asker polis eski türkiyde degiliz çok şükür pkkya vura vura bitti bitecek inşallah baykal kim be erteliyecek haddinizi bilin kandile iradeni teslim edecen milletin meclisinde şow yapacan iti ürür kervan yürür devletin ikinci adamıda ak partiden çıkar hayırlı olsun devlete millete
    Cevapla
  • Öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Devlet Büyükleri lütfen su an Avrupanin ve Amerikanin icinde bulundugu bu paylasim kavgasindan faydalanip ülkeminizin icindeki haledilmesi gereken sorunlari bu firsati degerlendirerek hizla cözelim: Yeni Anayasanin yapilmasi; Baskanlik Sistemine gecilmesi;Parallelin tamamen ortadan kaldirilmasi; Aydin Doganin Medyasi ve Mallarina El konulmasi, TÜSiAD ` zayiflatilmasi (ve imkanlar dahilinde üyelerinin mallarina el konulmasi); Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye Tabibleri Birligi (TBB), Türkiye Barolar Birligi (TBB) ya tamemen ortadan karldirilmasi yada yetkilerinin azaltilmasi; YSK ve RÜTÜK teki Gayrimilli ve Parallelcilerin temizlenmesi.
    Cevapla
  • Derman 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun sana İdris efendi.Ağzından çıkanı galiba kulağın duymuyor.Katiller sürüsünün sözcülüğünü yapıyorsun.Sonunuz yakın fazla merak etme.Alırsın çantayı sırtına.Dağdaki yaralı katilleri tedavi edersin.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    ya bırakın baykalı onun bu memlekete geçmişte neler kaybettiğini bilmiyormuyuz acaba bir insan doğru bir yaklaşımda bulunmuşsa bu onun iyi bir insan olduğunu göstermez kaldıki baykalın geçmişi bana göre çok karanlık inanın ak partiye gönül vermiş çok insan onun şuanki okoltukta oturmasına dahi razı değildir ben dahil...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Namık Tan'ın ismi çok konuşulmuştu, Özgür Özel öneren ismi açıkladı
FIFA devrime hazırlanıyor! Süper Lig heyecanı yurt dışına taşınabilir