Çözüm süreci bitti mi? Davutoğlu açıkladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya ziyareti sonrası Türkiye’ye dönüşte, çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu.

Çözüm süreci bitti mi? Davutoğlu açıkladı
Çözüm süreci bitti mi? Davutoğlu açıkladı
GİRİŞ 23.01.2016 10:01 GÜNCELLEME 23.01.2016 11:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Dönüş yolunda uçakta aralarında Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'ın da olduğu gaztecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Davutoğlu, çözüm sürecinin tamamen sona ermediğini,ancak karşı tarafın bu süreci devam ettirmesinin tek şartı olarak silah bırakması olacağını söyledi.

Davutoğlu konuyla ilgili şunları söyledi;

Silahsızlanma olmadan çözüm süreci olamaz!

Çözüm süreciyle silahların bırakılmasını amaçlıyorduk. İnat ettiler silahlanmayı arttırdılar. Bu silahsızlanmayı ya kendi iradeleri ile ya da bizim irademizle yapacaklar. Silahsızlanma gerçekleşmeden çözüm sürecine benzer süreç olmaz. Hala ek talep varsa demokratikleşme içinde yaparız. Silahsızlanmayı müzakere konusu yapmayız. Öyle ya da böyle silahsızlanma sağlanacak. 

Silah varsa demokrasi olmaz

Meclis'te HDP var. Eğer son derece gereksiz açıklamalarla sabote etmeselerdi ben kendileriyle görüşecektim. Türkiye’de iki seçim yapıldı. Hdp daha çok aldı. Meclis'te konuşulur her şey. 

Bana bir tek ülke şey gösterin. Demokratik bir devletin olduğu yerde meşru polis asker dışında bir silahlı grubun herhangi bir küçük köyü dahi kontrol almasına aldığına dair örnek göstersin. Hiç kimse içeriden dışarıdan halkın yüzde elliye yakınının gücünü almış biri hükümetin silahlı grupla müzakere etkimesini bekleyemez. Bu gruplar çıkacak, silahlı gruplar , bırakacaklar ondan sonra her şey konuşulur. Ama silahın olduğu yerde demokrasinin işlemesi çok zor. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • ALİŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm bitti artık TEMİZLİK başladı. inanın sonuçca çok az kaldı
    Cevapla
  • Halit 8 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın artık çözüm mözüm. Halk size temizlik için oy verdi.
    Cevapla
  • Zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarla çüzüm süreci yapsalar akparti biter akparti bunu bilsin
    Cevapla
  • ramazan 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha halen çözüm süreci şu şartla mümkündür demenin ne lüzumu var anlamak mümkün değil. Çözüm süreci saçmalığından vazgeçilmelidir.
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle taviz verilmemesi ve güvenligin sıkı tutulması lazım bunlar yalancı hiçbir dedikleri dogru değil cözüm sürecine ihanet ettiler şehirleri ilçeleri ne hala getirdikleri ortada..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı