Diyarbakır Belediyesi için karar verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kamudan kayyum atanacak

Diyarbakır Belediyesi için karar verildi
Diyarbakır Belediyesi için karar verildi
GİRİŞ 01.11.2016 12:38 GÜNCELLEME 01.11.2016 12:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Diyarbakır'da, Cumhuriyet Başasavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında 25 Ekim gözaltına alınan ve 5 gün sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın yerine daha önce çıkarılan KHK kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından kamu görevlisi olan bir Vali Yardımcısı ya da Kaymakam'ın kısa sürede atanacağı belirtildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Meclis üyesi olan eş Başkan Fırat Anlı'nın gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemede 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklamalarının ardından, Belediyeye kayyum atanacağı belirtildi. Yetkililerden aldığı bilgiye göre, atanacak olan kayyumun dışarıdan olmayacağı bir kamu görevlisi olacağı ve görevlendirmenin daha önce çıkarılan KHK kapsamında en kısa sürede yapılacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından kısa sürede atanacağı belirtilen kayyum için istişareler yapıldığı ve bir Vali Yardımcısı ya da Kaymakamın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyum olarak atanacağı belirtildi.
 
BELEDİYE'NİN ETRAFINDAKİ POLİS ÖNLEMLERİ SÜRÜYOR
 
Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasından sonra Büyükşehir Belediyesinin çevresi polis bariyerleri ile kapatılırken, çok sayıda polis ekibinin Belediye önündeki nöbeti sürüyor. Belediye çalışanlarının ise, polisin kimlik kontrolü ile belediye binasına giriş çıkış yaptıkları belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlara artık dur deme zamanı gelmiş ve geçmiti bile gerekirse hepsine kayyum atanmalı zaten bunlar normal seçimle gelmediler vatandaşın iradesini gasp etmiştiler
    Cevapla
  • Hazar 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyükşehir de çalışan butun işçilerin maaşlarındada her ay belediye dag için para kesiyordu,, ve darbecilere yapıldığı gibi bu işçilerde tasvip edilsin ve yıllardır aldıkları ne kadar maaş varsa hepsi geri alınsın,,,
    Cevapla
  • malatya44 7 yıl önce Şikayet Et
    hemen kayyum atansın vatandaş hizmet nedir görsün
    Cevapla
  • yüksekovalı 7 yıl önce Şikayet Et
    nihayet belki doğu anadolu gerçek belediyecliği tadar.
    Cevapla
  • Budur 7 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür, belki biraz hizmet yüzü görürüz. Kurban kesmek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Başkan Erdoğan 'Kapımız açık' demişti! Özgür Özel'den açıklama!