Mahkemeden Türkeş'e ret!

Başbakan Yardımcısı Türkeş'in, MHP'den ihracının iptali için açtığı dava Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesince reddedildi.

Mahkemeden Türkeş'e ret!
Mahkemeden Türkeş'e ret!
GİRİŞ 08.11.2016 10:28 GÜNCELLEME 08.11.2016 10:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) ihraç edilmesine ilişkin kararın iptali istemiyle açtığı davayı reddetti.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden ve AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş'in, MHP'den ihracına ilişkin disiplin kurulu kararının iptali istemiyle açtığı dava Ankara 8.Asliye Hukuk Mahkemesinde görüşüldü.

MAHKEMEDEN RET!

Kararda, bilirkişi raporunda, ihraç sürecinin, MHP'nin tüzüğündeki 73 ve 81. maddelere dayandırılarak yapıldığı ve tüzükteki usul hükümlerine uygun olarak yürütüldüğüne ilişkin tespitin yer aldığı hatırlatıldı.

İhraç kararı çıkması halinde itirazın, "merkez disiplin kurulu ve grup disiplin kurulunun birlikte oluşturacağı müşterek disiplin kuruluna yapılacağı ve bu kurulun verdiği kararın kesin olduğu" tespitinin de bilirkişi raporunda yer aldığı kararda hatırlatıldı. Bu rapor doğrultusunda, parti işleminde, tüzüğe aykırı ve iptali gerektirir bir husus bulunmadığı, bu nedenle davanın reddedildiği kaydedildi.

YORUMLAR 2
  • Diyar-a Bekır 7 yıl önce Şikayet Et
    Ha a partisi ha b partisi ne fark var.. Yeter ki gayesi hak olsun.
    Cevapla
  • gardenaga 7 yıl önce Şikayet Et
    vatan yigitlere hayrandir. satilmamis insanlarla bu ulkeyi sevenler bu mucadelede bizim icin onder dir.baskomutanin komutanlari ...gazaniz mubarek olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!