Erdoğan'dan CHP'ye 'Tek adam' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'daki mitinginde CHP'nin 'tek adam' eleştirilerine cevap verdi.

GİRİŞ 24.02.2017 17:28 GÜNCELLEME 24.02.2017 17:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Manisa'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı sistemi için sık sık dile getirdiği 'tek adam' eleştirilerine cevap verdi. 

Erdoğan şunları söyledi;

"Türkiye 16 Nisan'da önemli bir tercihte bulunacak. Ne yapıyoruz? Yönetim sistemini değiştiriyoruz. Hani ana muhalefetin malum takıntıları var ya. Ne diyor; bunlar rejim değiştirecek diyorlar. Bu ülkenin rejim sorunu 1923'de bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlığı birleştiriyor güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz. Bunlara 5 tane koyun ver kaybedip gelirler.

CHP'YE TEK ADAM CEVABI

14 yıldır sistemde sorun çıkmıyorsa bunun kerameti kendinden menkul değil ki. Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Tek adam  diyorsanız, tek adamcılık CHP'de var. CHP'nin il başkanları o ilin valisiydi. Gençler babalarınıza, dedelerinize sorun onlar söylesin. Tek particilik, tek adamcılık böyle götürdüler. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini daha güçlü sürdürebilsin diye yeni yönetimi istiyoruz. Bölgesinde ve dünyada daha etkin bir hale gelebilsin diye bunu istiyoruz. Dünyada en gelişmiş ülkelerin 52'si Başkanlık sistemiyle yönetiliyor."

YORUMLAR 5
  • GÖRELE.Çavuşlu... 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumurbaşkanım konuş herşey sana yakışır allah yar ve yardımcın olsun.
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    chp de kabul ediyor ak parti döneminin en sorunsuz dönem olduğunu.. 14 yıldır sorun yoksa o sistemin değil cumhurbaşkanımızın gayretinden
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefetin Tek Adam söylemleri bahane "Hayır" vererek Türk Milletine Hainlik şahane!.
    Cevapla
  • editör bunu bildir 7 yıl önce Şikayet Et
    mhp ile bir araya geldiniz önce biz sizden IDAM istiyoruz icerdekileri idam edin sonra tek liderlige bakariz önce idam istiyoruz
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    EVET verin? Bakın İdam nasıl Halk,a gidilip nasıl geliyor?.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta katliam yaptı: Şehit ve yaralılar var
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı