Cumhurbaşkanlığı sistemini onlar anlatacak!

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, referandum sürecinde görev vereceği 1146 teşkilat mensubundan oluşan “İl ve İlçe Hatipleri Eğitim Programı’”nı tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı sistemini onlar anlatacak!
Cumhurbaşkanlığı sistemini onlar anlatacak!
GİRİŞ 27.02.2017 14:50 GÜNCELLEME 27.02.2017 14:50

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sürekli Eğitim Merkezi (AKSEM) tarafından düzenlenen Anadolu yakası hatipler eğitimi Ümraniye Crown Plaza Hotel’de, Avrupa yakası hatipler eğitimi ise Grand Cevahir Hotel’de yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

İstanbul genelindeki dernek toplantılarında, ilçe programlarında ve ev sohbetlerinde konuşmacı olarak bulunacak hatiplere, “Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi”, “Küresel Denklemde Vekalet Savaşları” ve “Etkili İletişim” konularında eğitimler verildi. AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin ev sahipliğindeki Avrupa yakası hatiplerine yönelik programa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, SKM Başkanları ile il ve ilçe hatipleri katıldı. 

Programdaki konuşmasında çok önemli bir sürecin başlangıcında olduklarını belirten AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “16 Nisan gecesi elde edeceğimiz sonucun ülkemiz, milletimiz, partimiz, davamız ve liderimiz için ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Aslında bizim için eğitim kapsamında il ve ilçe hatiplerimizin yapacağı konuşmalar çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı sistemini anlatmak çok önemli, İstanbul’un her bir noktasında yaptığımız faaliyetlerde 3 temel genel başlığın öne çıktığını biliyoruz. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanlığı sistemi, bir diğeri terörle mücadele, diğeri de ekonomide yaşadığımız sorunlar ve onlara vereceğimiz cevaplardır. Elbette tüm bunları teşkilat faaliyetleri içerisinde yapacağız. Hangi eğitimi alırsak alalım, hangi bilgiye sahip olursak olalım sevgiyle, dokunarak iletemediğimiz, ruhumuzu, davamızı, inancımızı muhatabımıza aktaramadığımız hiçbir anlatım sonuç getirmiyor” dedi.

EVET'İ GÖĞSÜMÜZÜ GERE GERE ANLATMALIYIZ

AK Parti çatısı altında siyaset yaptıklarını ve Türkiye'nin marka olmuş partisinin temsilcileri olduklarını ifade eden İl Başkanı Temurci, “Halk oylamasında ‘evet’ diye çok güçlü bir markamız var. Bu markayı anlatırken, göğsümüzü gere gere anlatmalıyız. Karşı tarafın söylemlerini kullanarak aslında ‘biz öyle değiliz’ dili savunmacı bir dildir ve biz bunu asla kabul etmiyoruz. Darbelere hayır demek, garabeti görmemek, üniversitede kızlarımızın artık özgürce okuyabilmesi için evet diyoruz. Bir daha 15 Temmuz ve 28 Şubatlar yaşanmasın diye ‘evet’ diyoruz. Sürecimiz hep evet üzerinden yürümeli, dilimiz de geleceğimiz de evet olsun inşallah” ifadelerini kullandı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor