'Türkiye tek başına bu sorunu çözemez'

Canlı yayında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

GİRİŞ 02.03.2017 17:22 GÜNCELLEME 02.03.2017 17:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Menbiç'teki gelişmelerle ilgili konuşan Kurtulmuş şunları söyledi: "Artık hiçbir ülke tek başına Suriye sorununu çözemez. Suriye'de nasıl barış sağlanacak? ABD kaç bin km uzakta. Türkiye kendi ulusal güvenliğini garanti altına almak için Fırat Kalkanı operasyonunu başlattı. Biz başından beri DEAŞ'ı çıkarırken oraya YPG'yi PYD'yi sokmayalım dedik. Menbiç konusu Obama'nın bizzat teyit ettiği konudur. Biz bekliyoruz. Rakka operasyonunun, Musul operasyonunun da meşru muhalefet güçleriyle o operasyonun yapılması ve uluslararası camia olarak destek vermemiz.

DOĞRU PARTNER TÜRKİYE

Bölge yeniden yapılanıyor. Trump yönetiminin bu konuya hassasiyetle eğileceğini tahmin ediyoruz. Burada ya bir takım terör örgütleriyle işbirliği yapacaklar ya da Türkiye ile işbirliği yapacaklar. YPG silahlandırılarak ciddi noktaya getirilmiş olabilir ama kuvvetli bir ordusu olan Türkiye var. Doğru partner Türkiye'dir. Suriye'deki vekalet savaşı devam edemez. ABD ile Rusya çatışma noktasına gelebilir. Türkiye ile işbirlikleri zorunludur. Sahada konuşuluyor. Menbiç operasyonunu da bu ülkelerle konuşarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Rakka'da başka terör örgütüyle işbirliği olacaksa Türkiye o senaryoda olmaz. Rakka Rakkalılarındır. Başka birilerini koymaya çalışırsak buradan sonuç alınmaz. Türkiye'nin herhangi bir şekilde başkasının toprağında gözü yok. Yapacağımız operasyonları da bunun için yapmayacağız. Her şehirde başka bir formül ortaya çıkabilir. Bütün ülkelerle anlaşarak sahada neler yapılabilir, bunların hepsi masadadır."

YORUMLAR 4
  • evet 50 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhurriyeti Devletinin bakani sayin kurtulmus beyefendi sizi ve TRT de yaptiginiz degisiklerinizi takdirle begeniyoruz.Kültürümüzü yozlastirmak isteyenler karsi verdiginiz mucadeleyi yürekten destekliyoruz saygilarla basarilarinizin devamini diliyoruz
    Cevapla
  • Fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da demokrasi mi var? Dostlarına olabilir. Bizi dost kabul etmezler ki? Almanya Türk düşmanların dostudur. Aslında medyamız onlarla birliktedir. Bakalım tepkileri ne olacak. Türk halkı rahatsızdır başlık atabilecekler mi? Muhalefet alkışlamayacak mı?
    Cevapla
  • hilmi ÇOBAN 7 yıl önce Şikayet Et
    cevap ne olacak onu bekliyoruz !
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    kabul edersiniz edersiniz.cılız tepkiler ortaya koyarsınız.. yada adam gibi mütekabiliyet kuralını uygulayarak bize büyük devlet olmanın gururunu yaşatırsınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı