Türk milleti diktatörün seçilmesine izin vermez!

MHP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Yüzde 50’nin üzerinde oyla bir diktatörün seçilmesine Türk milleti müsaade etmez" dedi.

Türk milleti diktatörün seçilmesine izin vermez!
Türk milleti diktatörün seçilmesine izin vermez!
GİRİŞ 05.03.2017 13:52 GÜNCELLEME 05.03.2017 13:54
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

MHP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan Haberturk Gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FETÖ VE HDP DESTEKLİ BİR CHP-MHP HÜKÜMETİ KURULSAYDI BUGÜN TÜRKİYE NEREDE OLURDU?

"Cumhurbaşkanlığı modeli MHP’yi yutabilir” yorumunu değerlendiren Adan,"MHP’ye karşı lobilerin, özellikle dışarıyla irtibatlı kesimlerin kasıtlı olarak yürüttükleri bir gündem var. MHP elbette tartışılmalı ama doğru tartışılmalı. Devlet Bahçeli’nin öngörüleri tarih önünde haklılık kazandı. “Çözüm süreci bir yıkım sürecidir” dediğimizde bizi sanık sandalyesine oturttular. “Hendekler kazılıyor, yarın öbür gün bela olur” dediğimizde üzerimize saldırdılar. “Akiller bir safsatadır” dediğimizde bizi demokrasi düşmanı gösterdiler. MHP’nin o günkü öngörüleri doğru çıktı. Devlet bugün Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaya koyduğu değerlere sıkı sıkıya bağlanarak atlatıyor bu meseleyi. Bu, MHP’nin öngörülerinin gücünü ortaya koyuyor. 7 Haziran’dan sonra FETÖ, CHP’yi de etkileyerek HDP destekli bir MHP-CHP koalisyonu kurulması önerisi getirdi. Biz “HDP’nin olduğu, FETÖ’nün tanzim ettiği yerde olmayız” diyerek bunu reddettik. Peki soruyorum şimdi, FETÖ ve HDP destekli bir CHP-MHP hükümeti olsaydı bugün Türkiye nerede olurdu? MHP’yi menfaatçilikle ilişkilendirmek isteyenlere verilecek en büyük cevap budur." ifadelerini kullandı.

OTORİTER BİR İNSANIN YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

"Otoriter bir insanın yüzde 50’nin üzerinde oy alması mümkün değildir" diyen MHP'li Celal Adan şunları söyledi;

"Cumhurbaşkanı’nın yüzde 50’nin üzerinde oy alması lazım. Otoriter bir insanın yüzde 50’nin üzerinde oy alması mümkün değildir. Toplumun her kesimininden; Diyarbakır’dan da Edirne’den de Trabzon’dan da oy almak mecburiyetindedir. Yüzde 50’nin üzerinde oyla bir diktatörün seçilmesine Türk milleti müsaade etmez. Türk milleti güçlüdür. TRT işgal edilip darbe bildirisi okunurken herkesin demokrasiye sahip çıktığına şahit olduk. Türkiye’nin sosyolojisinin darbeleri durduracak güçte olduğunu gördük. Dolayısıyla Türkiye’ye güvenmeliyiz. Seçmene güvenmeliyiz. Türkiye’de en büyük tehlike, Türk milletine güvenmemekten kaynaklanır. Halka gitmekten korkmamak gerekir. Halkın vereceği karara saygı duymak gerekir. Türk milletinin bir otoriter seçeceğini düşünmek yersizdir."

KAYNAK: HABERTURK
YORUMLAR 9
  • Ccc 7 yıl önce Şikayet Et
    Alman basınının ağızı ile konuşuyor .Bu anayasa değişikliği ile millet 5 senede bir seçim yapacak başkanını seçecek .beğenmese başkasını seçecek , diktator olan seçimle nasıl seçilecek ,konuşmalar hiç samimi değil. Türk milleti geleceğine EVET diyor sayın Erdoğan'a degil.ucunda seçme olan hiç bir sistem diktator degildir.
    Cevapla
  • Cengiz Han 7 yıl önce Şikayet Et
    Değişecek 18 maddeyi okumadan bilgilenmeden yazılmış ön yargılı fikirler yorumlar EVET fayda getirecek güç getirecek istikrar getirecek Bizi alt edemeyecekleri bir konu çıkınca ülkeyi koalisyonlarla batağa sürükleyemeyeceklerOrtada tek adam falan yok bu millet kimi sevip başının üstünde taşıyacağını çok iyi bilir.....
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Burada anlatmak istediği bence şu yüzde 50-55 oyla diktatör olunmaz yüzde 80-90 oy çıkarsa bu diktatör Luk olur
    Cevapla
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    ne dediğini bilmiyor bunamış
    Cevapla
  • Sedat ışık 7 yıl önce Şikayet Et
    Padişahlar bile halkın tepkisinden çekinirlermiş kaldıki şimdi böyle bir diktadörün ülkemizde yaşama ihtimali sıfır bizim millet diktadör müktadör dinlemez ve öyle bir Osmanlı tokatı Çakarki diktatörlük yapmak isteyen soluğu dışarda alır yada geberip gider
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması