Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni harekat açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV- Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 04.04.2017 19:43 GÜNCELLEME 05.04.2017 10:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

NTV-Star TV ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından başlayacak yeni harekatla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN YENİ HAREKAT HAKKINDA BİRDEN FAZLA YER ZİKRETTİ

Yeni harekatın tam olarak nereye yapılacağı sorusu karşısında ise Erdoğan net bir bölge ismi vermedi. Erdoğan, birden fazla yer zikrederek, o bölgelerdeki sıkıntıları dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"FIRAT KALKANI'NIN BİRİNCİ ETABI BİTTİ"

Fırat Kalkanı Harekatının isim olarak 'birinci etap' diye benim nitelendirdiğim kısım bitti. Bundan sonra tabii ki bu bir yol haritası. Bu yol haritasının söylenmeyen, adı konmayan ikinci, üçüncü etapları olacak.

"SADECE SURİYE DEĞİL, İŞİN IRAK BOYUTU DA VAR"

Olay sadece Suriye boyutunda giden bir hareket değil. Bu olayın Irak boyutu var. Irak'ta malum bir Telafer, Sincar olayı var. Orada soydaşlarımız var. Musul'da aynı şekilde soydaşlarımız var."

Sincar var ki onun durumu çok daha berbat ikinci bir kandil oluşturmanın gayretleri var. Bu ikinci Kandil oluşturma gayretlerinde 2 bin 500 kadar orada PKK'lı var. Tümüne baktığımız zaman Irak'ta aslında mezhebe dayalı bir Pers milliyetçiliğine yönelik İran'a bir destek oluşturuluyor. Yayılmacılık hareketi Pers milliyetçiliği perspektifinde ama dayanağı temeli neresi o da mezhebi, bir mezhep anlayışı ile bunu yayıyorlar."

Cerablus, El Bab, Rai gibi bölgeleri terörden temizledik. Buradan Münbiç'e doğru bir çalışma yapılıyor. Münbiç'te eskisi gibi DAEŞ'li yok. Orada asıl PYD var. Onların oradan ötelenmesi lazım. 

KILIÇDAROĞLU'NUN "KONTROLLÜ DARBE" İDDİASI

Bu çok iddialı, çok gayri ahlaki bir yaklaşımdır. Herşeyden önce şehitlerimize çok ciddi bir saygısızlıktır. Bir defa benim Marmaris'ten hareket ettiğim andan önce yaptığım bir açıklama var. Bu kontrollü darbe girişiminin sinyalini kimden, nasıl, nerede aldığımı bütün bunları bizzat kendisinin ispat etmesi lazım. Fakat bu zat yalanla maruf bir kişidir. Eğer burada örtülü bir darbe girişiminden bahsediyorsa bunu ispat etmesi lazım. Eğer ispat edemiyorsa bu gayri ahlaki olmanın ötesinde benim edebimle maalesef ifade edemeyeceğim bir sıkıntıdır.

ANKETLER NE DİYOR?

Kampanyamızı başlattığımız günden bugüne her geçen gün bir defa 'evet' tırmanışa devam ediyor. Ben meydanların dilini biraz bilirim. Çünkü ömrüm buralarda geçti ve şu anda da meydanlar bunu söylüyor. Kamuoyu araştırmalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Oralardan gelen neticeler de bunu gösteriyor. Ben inanıyorum ki bu hafta çok daha belirleyici olacak.

CHP'Lİ VEKİLİN SKANDAL SÖZLERİ

(CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamaları) Ben CHP liderinin buna uyarı yaptığı kanaatinde değilim. Onun çünkü dili başka söyler, hafızası başkadır. Ödüllendirmiş de olabilir. Bir şeyi ortaya koymak lazım, biz 'evet' diyoruz. Birisi 'hayır' derse, 'hayır' diyeni de biz anlayışla karşılarız. Ama öyle ifadeyle giriyor ki işe 'biz Samsun'dan gireriz' diyor. Ya sen yola çıkacaksın Samsunlu seni Samsun'a sokmaz, Sivas'a, Amasya'ya, Ankara'ya bile sokmaz. Kimi denize döküyorsun sen  Sen kalkıp da bu ülkede 'evet' diyen bu ülkenin vatandaşlarını Yunanla nasıl eşdeğer hale getirirsin.

YORUMLAR 26
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence musade ettikleri yere kadar yapabiliriz.bosuna kimse havalanmasin.
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve abd desdegi olmadan hiç bir bölgeye giremeyiz adamlar her tarafa bayrak astılar türkiye ye karşı malesef cok geç kaldık.
    Cevapla
  • müslim 6 yıl önce Şikayet Et
    cihat edecek müslüman kalmadı. musa a.s a siz gidin savaşın biz oturacağız diyen yahudilere benziyor halimiz Allah korusun. Cihat için ümmet uyanmalı ve ayaklanmalı.
    Cevapla
  • şemsettin 6 yıl önce Şikayet Et
    el bab ta çok sayıda tankımız telef oldu. onun önüne geçilebilecek teknolojik üstünlüğe henüz sahip değiliz.
    Cevapla
  • caglar 6 yıl önce Şikayet Et
    hareket yapılacak demiyor sıkıntı var diyor
    Cevapla
  • Kriminal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani bu şu demek....16 Nisandan sonra....Bir sabah ansızın gelebilirim şarkısını Kıbrısta söylediğimiz gibi söyleyeceğiz....Bunu tüm dünya biliyor....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı