Bakan Akdağ: Kesinlikle reddediyoruz!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKPM Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararına ilişkin, "Bunları kesinlikle reddediyoruz." dedi.

GİRİŞ 26.04.2017 15:17 GÜNCELLEME 26.04.2017 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

"3. Uluslararası İlaç ve Eczacılık Kongresi"ne katılan Akdağ, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. AGİT'in Türkiye'ye yönelik tutumu ile AKPM'nin "siyasi denetim" kararını almış olduğu karara ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Akdağ, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: Bu hususta hem Cumhurbaşkanımızın, hem Başbakanımızın, ilgili bakanlarımızın, Dışişlerinin beyanatlarını kamuoyu biliyor. Çok haksız bir davranışla karşı karşıyayız. Ben AGİT temsilcileriyle bir önceki seçimde Erzurum’da görüşmüştüm. O zaman onlara şunu söyledim, 'Siz PKK teröristlerinin doğrudan ya da dolaylı olarak seçime yönelik baskılarıyla ilgili raporlarınıza en ufak bir şey koymuyorsunuz. Bunları görmüyor musunuz yoksa bunlara gözünüzü mü kapatıyorsunuz?’ İki saate yakın konuşmuştuk. Maalesef bu sefer de bunu yaptılar.

YANLI VE KASITLI TAVIRLAR

Türkiye'de eğer geçmiş dönemlerde sandığa, milletin iradesine herhangi bir baskı olmuşsa, bu tek bir şekilde olmuştur. Terörün baskı yapabildiği kırsal bölgelerde veya bazı şehirlerde. Bunun dışında cümle alem, tüm dünya biliyor ki Türkiye’de seçimler, her zaman olduğu gibi bugün de yani 16 Nisan’da da şeffaf bir biçimde yapıldı. Avrupa’nın hiçbir ülkesinde olmayan çok büyük bir katılımla yapıldı. Son derece demokratik, şeffaf, doğru bir seçim geçirdik. Burada Türkiye’ye yönelik bu raporlar, tavırlar yanlı ve kasıtlı tavırlar. Türkiye’yi zora sokmaya yönelik tavırlar.

YORUMLAR 3
  • LEDUNİ 7 yıl önce Şikayet Et
    GDO lu Kanser Obez Kısır yapan İsrail Hibrit Tohumları, Kimyasallar, Tarım İlaçları, Gıda Katliam Maddelir, Koruyucular, Glikoz Şurubu, Emilgatör, E kodlu maddeler, Çocuk çoluk demeden top yekün silahsız nükleer katliam, Sigaraya gelinceye kadar toplumu dinamitleyen bin ton zararlı var ama biz en basit olanından başlıyoruz.
    Cevapla
  • cinali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece içimizde vesayetçi kuruluşlar var sanıyorduk ama anladık ki; AB ve tüm kuruluşları, BM ve tüm kuruluşları, NATO ve tüm kuruluşları, İMF ve tüm kuruluşlarının tamamı esasen Vesayetçilik/Zorbacılık üzerine kurulmuşlar ve çok organize çalışıyorlar. Bu yüzden Türkiye çooook önceden içten ve dıştan zaten kuşatılmış. RTE bu kuşatmaları teeek teeek patlatıyor. Allah kendisine hayrlı ve afiyet dolu ömürler ihsan etsin, ayrıca görünür görünmez arzı ve uhrevi cümle ordularıyla muhafaza ve muzaffer eylesin. Amiiin
    Cevapla
  • asi 7 yıl önce Şikayet Et
    zeka boyle birsey seni tebrik ediyorum akilli kardesim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
İsmailağa liderini yurt dışına götürmeye çalışmışlar! İkinci Gülen vakası böyle önlenmiş