Bakan Yanık, Edremit'teki gösteriye tepki gösterdi

ile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen gösteri için "ürriyeti ve medeniyeti kılık kıyafette arayan zihniyet" tanımını yaptı.

Bakan Yanık, Edremit'teki gösteriye tepki gösterdi
Bakan Yanık, Edremit'teki gösteriye tepki gösterdi
GİRİŞ 10.09.2021 20:34 GÜNCELLEME 10.09.2021 20:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla dün gerçekleştirilen gösteriye ilişkin, "Hürriyeti ve medeniyeti kılık kıyafette arayan bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınıyorum." ifadesini kullandı.

Yanık, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edremit Şubesince gerçekleştirilen ve "üzeri siyah örtüyle kapatılan genç kızın zincirle bağlanması, ardından efelerin zinciri çözüp örtüyü açmasının" canlandırıldığı temsille ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"CHP'li Edremit Belediyesi'nin düzenlediği müsamerede ortaya çıkan görüntüler, Kurtuluş Savaşı'nda cephedeki Mehmetçiğimizi fedakarca destekleyen kahraman Anadolu kadınına hakaret, Nene Hatunların, Şerife Bacıların hür olmadığını zannetmek ise apaçık gaflettir. 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!' Hürriyeti ve medeniyeti kılık kıyafette arayan bu bağnaz zihniyeti şiddetle kınıyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdilerde " Bu organizasyonda bizim dışımızda " diyen Edremit Belediye Başkani'nin yazın Akcay'da kendilerinin dùzenledigi organizasyondan bahsedelim o zaman. Aģır Misafiri Canan KAFTANCIOGLU ile birlikte rakı masaları arasında dolaşırken, masalara cicek vs dagıtırken cok mutlu ve sevindirikti. Canan KAFTANCIOGLU ile kahkahalar atiyordu..Ne gùzel bi organizasyonduuu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi