Menderes'in cenazesi ile ilgili vasiyeti

Dün gece vefat eden eski milletvekili Aydın Menderes'in cenazesi ile ilgili bir vasiyette bulunduğu öğrenildi. Devlet töreni istemeyen Menderes, defin ile ilgili vasiyeti:

Menderes'in cenazesi ile ilgili vasiyeti
Menderes'in cenazesi ile ilgili vasiyeti
GİRİŞ 24.12.2011 10:08 GÜNCELLEME 24.12.2011 10:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dün gece vefat eden eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu ve eski milletvekili Aydın Menderes'in cenazesi ile ilgili bir vasiyette bulunduğu öğrenildi.

'CENAZEMİ MİLLETE EMANET EDİN'

65 yaşında hayatını kaybeden eski milletvekili Aydın Menderes'in vasiyetinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tören istemediği, "Hep millete inandığım için cenazemi millete emanet edin" dediği belirtildi.

Menderes'in vasiyeti doğrultusunda cenazeye devlet töreni yapılmayacak. Mender'i Ankara ve İstanbul'da vatandaşlar uğurlayacak.

Aydın Menderes için bugün Ankara'daki Hacıbayram Camii'nde öğlen namazına mütakiben cenaze namazı kılınacak.

Menderes, pazar günü de Fatih Camii'nden uğurlanacak. Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından babası Adnan Menderes'in de naaşının bulunduğu, Topkapı'daki Anıt Mezar'a defnedilecek.

Menderes'in cenazesi hastaneden alındı

Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in dün vefat eden oğlu Aydın Menderes'in cenazesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alındı.

Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, yakınları ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cenazenin alınmasından önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiler.

Menderes'in Türk bayrağına sarılı tabutu, morgdan çıkarıldıktan sonra cenaze aracına konulmadan önce dua edildi. Duanın ardından cenaze, polis mangası tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konuldu.

Cenaze aracı, Başbakanlık koruma ekipleri eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Hacı Bayram Camisine hareket etti.

Menderes'in cenazesi, Hacıbayram Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından İstanbul'a götürülecek.

HABER 7-AA

YORUMLAR 4
  • Ahmet Yılmaz 12 yıl önce Şikayet Et
    Mihenk taşları. Toplumda bireylerin ilham alacağı mihenk taşları bir bir bu dünyadan ayrılmakta.İnşallah kıymetlerini bili yoruzdur.Aydın Menderes de bunlardan biri.Allah mekanını cennet etsin.
    Cevapla
  • Ahmet Özbir 12 yıl önce Şikayet Et
    BÜYÜK ŞEHİD ALİ ADNAN MENDERES'İN GÜLÜ, MEKANIN CENNET, BABANA SELAM OLSUN!... üyük Şehid Ali Adnan Menderes'in BİRİCİK GÜLÜ BUGÜN SOLDU! Allahü teala rahmet eylesin, mekanını Cennet eylesin, biricik babası Büyük Şehid Adnan Menderes'e de bizden selam söylesin, Sevgili Peygamberimiz Hazret-i Muhammed Mustafa "sallallahü aleyhi ve sellem" efendimize komşu eylesin. ÇİLELİ BABA'NIN ÇİLELİ EVLADI HAKKA YÜRÜYÜŞÜN KUTLU OLSUN! Bizden size düalar, sizden bize şefaatler dileriz. Rabbim Ehl-i sünnet i'tikadı üzre yaşamamızı ve son nefeste iman ile göçmemizi cümlemize nasip eylesin. MENDERES'LER ASLA ÖLMEZLER, ÇÜNKÜ ŞEHİDLER!.. Rabbim Şehidler Ölmez dedi, onlara ölüler demiyeceğiz, ŞEHADETE YÜRÜYEN, SEVGİLİYE SUSAYAN MÜCAHİDLER DİYECEĞİZ, GÖNLÜMÜZE NAKŞEDECEĞİZ! Vasiyetin millet tarafından ve milletin seçtikleri tarafından mutlaka yerine getirilecektir. Rabbim gani gani rahmet eylesin.
    Cevapla
  • namık kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc) rahmet eylesin ve.... mekanı cennet olsun kendisinin de babasının da...bu millet sizi unutmayacak...ve arkanızdan hayır dua eden birileri hep bulunacak...
    Cevapla
  • HalukYılmaz Erdoğan 12 yıl önce Şikayet Et
    MERT BABANIN YİĞİT EVLADI. Allah gani gani rahmet eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri açıklandı
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller