Gül ile Berdimuhamedov Ambarlı'yı gezdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Ambarlı Limanı'nda incelemelerde bulundu.

GİRİŞ 09.08.2012 13:45 GÜNCELLEME 09.08.2012 14:13

Cumhurbaşkanı Gül, özel bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Berdimuhamedov ile aynı araçla Ambarlı Limanı'na geldi. Gül ile Berdimuhamedov'a Ambarlı Limanı Yönetim Binası'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka tarafından brifing verildi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı brifingin ardından Gül ile Berdimuhamedov, Ambarlı Limanı'ndaki Marport'a geçerek, burada da incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül ile Berdimuhamedov, burada üzerilerinde Türk ve Türkmenistan bayrakları bulunan baret taktı.

Gül ile Berdimuhamedov'a, Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç tarafından hazırlanan harita ve maket önünde, limanın özellikleri ve çalışma prensipleri hakkında bilgi verildi.

Gül ile Berdimuhamedov daha sonra ''TCSG 303'' numaralı Sahil Güvenlik'e ait tekneye binerek limandan ayrıldı.

Basına kapalı gerçekleşen brifingin ardından Marport'taki incelemeden basının görüntü almasına izin verildi. Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin poz vermelerini istemesi üzerine ''yanlış yerde duruyorsunuz'' diyerek, bir başka açıdan gazetecilere Berdimuhamedov ile poz verdi.

Bu arada, Gül ve Berdimuhamedov'un kravat takmadıkları görüldü. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!