Güler'e en sert tepki BDP'li Altan Tan'dan

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ''Yunan Ankara önlerine Polatlı'ya geldiği zaman eşittik, ondan sonra mı eşit olmadık? Hanımefendi açsın biraz tarih okusun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin zabıtlarına baksın'' dedi.

Güler'e en sert tepki BDP'li Altan Tan'dan
Güler'e en sert tepki BDP'li Altan Tan'dan
GİRİŞ 24.01.2013 15:00 GÜNCELLEME 24.01.2013 15:20
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş ile birlikte basın toplantısı yapan Tan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in Genel Kurul'da söylediği ''Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz'' ifadelerinin değerlendirmek istediğini belirterek, ''CHP'nin bir milletvekili Türklerle, Kürtlerin eşit olmadığı ile ilgili dünden beri bütün kamuoyunu meşgul bir beyanat verdi. Şu cevabı vermek istiyorum. Yunan Ankara önlerine Polatlı'ya geldiği zaman eşittik, ondan sonra mı eşit olmadık? Hanımefendi açsın biraz tarih okusun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin zabıtlarına baksın. Milletvekilidir, Ankara'da vardır zabıtların hapsi. Kim kimle eşittir? Kim kimle kardeştir? Kim kime ne yaptı? Bilmiyorsa meclis zabıtları orada okusun, kendinde yoksa ben göndereyim'' dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise, partisinin Diyarbakır 2. Olağan Kongresinin 26 Ocak tarihinde yapılacağını, bu kongreyi önemsediklerini söyledi.

Diyarbakır'da geçen hafta Paris'te öldürülen 3 kadın için büyük bir cenaze töreni yapıldığını ifade eden Beştaş, ''BDP olarak bize ne kadar büyük görevler düştüğünü halkın temsili, Kürt sorunun çözümü, Türkiye'nin demokratikleşmesi ve yeni anayasa konusundaki çalışmalarımızı olanca hızıyla sürdürüyoruz'' diye konuştu.

YORUMLAR 15
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    bu topraklar türkiye nin dir. türkiye tüm halklarındır.... kürtlerin bir kısmı yanlış yapmış ingilizlerle beraber olmuş olabilir... ama bunu tüm kürtlere indirgemek yanlıştır....kürt türk kardeştir...
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu türküm diyene. kürtcüsüde rahatsiz olur, israillide rahatsiz olur, irancida rahatsiz olur, ingilizlerde rahatsiz olur, fransizlarda rahatsiz olur. ben rahat ve memnun olacaklarini sanmiyorum !! ne mutlu türküm diyene !! inadina !!
    Cevapla
  • sstaseri 11 yıl önce Şikayet Et
    tan bu sözlerden memnun olmuştur. çünkü onlara hizmet eden bir söz bu
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    ne mutlu türküm diyene. inadina inadina inadina. yeterrrr beeee size yüz veren namert olsun bundan sonra.
    Cevapla
  • mert 11 yıl önce Şikayet Et
    inadina - inadina - inadina. artik bundan sonra . türklük ne mhp nin tekelinde, ne akp nin nede chp nin. bdp li gibi kürtcüler hic degil !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor
Fişlerde yeni ücret! Vatandaşa isyanda, sakın ödemeyin