Bozdağ: Irkçı yaklaşımın somut örneği

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in ''Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz'' sözlerini, ''Irkçı yaklaşımın somut bir örneği olarak görüyorum'' şeklinde değerlendirdi.

Bozdağ: Irkçı yaklaşımın somut örneği
Bozdağ: Irkçı yaklaşımın somut örneği
GİRİŞ 24.01.2013 13:19 GÜNCELLEME 24.01.2013 13:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bozdağ, TBMM'de gazetecilerin, Güler'in, Genel Kurulu'nda, CHP'li Güler'in, ana dilde savunmaya imkan tanıyan tasarının görüşmeleri sırasındaki sözlerinin hatırlatması üzerine, ''Sayın Başbakanımızın Salı günü bir açıklaması oldu ırkçılığın ne olduğuna ilişin. Irkçı yaklaşımın somut bir örneği olarak görüyorum'' dedi.

CHP'li Güler, TBMM Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada, ''Kürt milliyetçiliğini bana 'ilericilik' ve 'bağımsızcılık' diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz'' ifadesini kullanmıştı.

YORUMLAR 5
  • Hakan ALKAN 11 yıl önce Şikayet Et
    hak mı kimin hakkı?. bıktık artık kürt hakları,kürt eylemleri vs. türk ulusu bir ırk tanımı değildir! kürt milliyeti de bu tanımın içerisindedir. haa beğenmiyorsanız o da bugunlerin halini açıklıyor!!
    Cevapla
  • emre konan 11 yıl önce Şikayet Et
    türk milletini sevmek . tabiki ırkçılık değildir. ama bu milleti diğer milletlerden üstün tutmak ırkçılıktır ve hatta daha da ötesi siyonizm ağzından başka birşey değildir. evvela elhamdülillah müslümanım, sonra türkoğlu türküm. müslümanım diyen bir insan da ırkını diğer ırklardan üstün tutmamalıdır. hiç birimizin elinde değildi bu topraklarda doğmak. mahserde hiç birimiz; "yarabbi sana şükürler olsun ki bir türk ailesinin evladı olarak dünyaya geldim" demeyeceğiz. şükredilecek durum müslüman bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiş olmak ve müslümanca yaşamak. nitekim türklerdede, kürtlerdede ateist aileler yokmu? konu öyle bir hal aldıki; "dünyaya yine gelsem ateist bile olsalar bir türk ailesinin evladı olarak gelmek isterim" diyecek insanlar çıkmaya başladı...
    Cevapla
  • ahmet mardini 11 yıl önce Şikayet Et
    yaşar gürakan'a.... sana tavsiyem istiklal marşını iyi oku!hiçbir cümlesi ve hatta kelimesi 'türk' demez.neden? çünkü o büyük insan,bu topraklar için 'türkiyelilerin savaş verdiği senden çok çok daha iyi biliyordu.her fırsatta 'türk,türk' diye insanların gözüne sokar gibi ırkçılık yapmak bence insanlık suçudur!
    Cevapla
  • Buğra Alemdar 11 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık. peygamberimiz buyuruyor ki: "ırkçılığa (asabiyyeye) çağıran bizden değildir; ırkçılık için savaşan bizden değildir; ırkçılık üzere, asabiyye uğruna ölen bizden değildir." (müslim, imâre 53, 57, hadis no: 1850; ebû dâvud, edeb 121; ibn mâce, fiten 7, hadis no: 3948; nesâî, tahrim 27, 28) "asabiyet (kavmiyetçilik) dâvâsına kalkan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ yolunda mücâdeleye girişen bizden değildir." (ebû dâvud, edeb 112)
    Cevapla
  • yaşar Gürakan 11 yıl önce Şikayet Et
    nedir bu ırkçılık. tutturmuşlar bir ırkçılık ALLAH aşkına nedir ırkçılık türk milletini sevmek ırkçılıkmıdır.bu ülkede yaşayan bu devleti kuran irade türk tür demek ırkçılıkmıdır.türk bu ülkede yaşayan ve geçmisi insanlık tarihi kadar olan bir milletin adıdır demek ırkçılıkmıdır istiklal marşında bahsedilen kahraman ırk kimdir o zaman
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selvi: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'e operasyon çekiyor
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var