Kılıçdaroğlu'ndan o vekile sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürtlerle hakkındaki ırkçı söylemleriyle tepki toplayan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan o vekile sert tepki
Kılıçdaroğlu'ndan o vekile sert tepki
GİRİŞ 24.01.2013 17:28 GÜNCELLEME 24.01.2013 20:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına parti olarak karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üstünde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edebileceğimiz bir olay değildir'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına parti olarak karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üstünde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edebileceğimiz bir olay değildir'' dedi.Kılıçdaroğlu, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Boydak Holding'e ait Boyteks fabrikasını ziyaretinde gazetecilerin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in Genel Kurul'da söylediği ''Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz'' ifadelerine ilişkin soruyu yanıtladı.

Birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Hepimiz bu coğrafyada bu topraklarda beraber yaşayacağız, birbirimizi seveceğiz, birbirimize saygı göstereceğiz, birbirimizi kucaklayacağız. Düşüncelerimiz ayrı olabilir, farklı düşünebiliriz ama bir ortak paydamız, ortak söylemimiz olamalı. Bu ülkenin çıkarları, insanımızın çıkarı eğer biz bu bağlamda siyaset yaparsak bu ülkeye katkı vermiş oluruz. Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasına parti olarak karşıyız. Bu ülkede yaşayan her yurttaşın başımızın üstünde yeri vardır. Kimsenin şu veya bu şekilde etnik kimlik üzerinden siyaset yapması, bir etnik kimliği dışlaması, onu ikinci sınıf yurttaş olarak görmesi bizim kabul edebileceğimiz bir olay değildir.''

Parlamentonun ülkenin sorunlarına kilitlenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

''Ülkemizin büyümeye ihtiyacı var, gelişmeye ihtiyacı var, sanayinin gelişmeye ihtiyacı var. Yaklaşık 10 milyon insanımız işsiz. Bunlara iş bulmaya ihtiyacımız var. Siyasetin görevi bu. Siyaset kısır döngü içinde dönüp dolaşan bir alan değil. Siyasetin görevi, daha geniş bir perspektiften görmek ve değerlendirmek, ülkemizin sorunlarına kilitlenmek. Aksi halde kısır tartışmalarla zaman kaybedersek kaybeden sadece siyaset kurumu olmaz, ülke kaybeder, insanımız kaybeder. Herkes gözünü dikmiş parlamentoya. Acaba bu parlamento bu ülkenin sorunlarını nasıl çözecek? Devasa sorunlarımız var. Terör bunlardan birisi, işsizlik bunlardan birisi. Çiftçinin, sanayicinin sorunları var. Bizim görevimiz nedir? Halk bizi niye seçti? Parlamentoya gidip bizim sorunlarımızı çözün diye. Parlamentoya gidip kavga edin diye değil. Parlamentoya gidip birbirinize girin diye değil. Parlamentoya gidin uzlaşın, bu ülkenin sorunları çözün diye.''

YORUMLAR 11
  • fatih DEMİR 11 yıl önce Şikayet Et
    ırkçılık yapanların hasta olduklarını biliyordum - ancak;. türkiyede körü körüne yapılan ırkçılığın tamamı "kalın kafalı" insanlara mahsusmuş.
    Cevapla
  • cesur malatyalı 11 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu demiş ki ağzına biber sürerim. sırlarımızı ortaya çıkarma ağzına acı biber sürerim demiş vay erkek vayy.. içinizde ki kini kusun sonrada tepki gösterdi tepki hani nerede tut kulağından at partiden samimiysen.. gerçi vekilin konuşmalarının barış sürecinde pkk silah bırakmasını düşündüğü bir günde söylemesi her şeyi ortaya koyuyor. ülkede kaos olmasa bu ermeni kökenli yurttaşlar rahat etmeyecek aslında devlek pkk la mücadeleden çok bu insancıklarla mücadele etmeli zaten pkk sorunuda biter. asıl terör kıyafetini giymemiş silahını göstermeyen ve devlette belli yerlerde belli konumlarda ki kişilerdir. işte sorun bunlar başkaca sorun göremiyorum ..
    Cevapla
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    inönü kürt tü ama zalim bir kürt düşmanıydı.... bir dost arkadşım çok yerinde bir tesbit yapmış ... atatürk ün vefatından sonra inönü türk ırkçıkığına soyundu bunun şimdiki adı da ulusalcılıktı... chp li birgül ayman güler inönü chp sinin en tipik ulusalcısıdır... osmanlıyı ve atatürk ü seviyorum , onlarla gurur duyuyorum...ama ırkçılık manasındaki ulusalcığa taraftar değilim... kürtler bizim ayrılmaz kardeşlerimizdir... t.c nin vazgeçilmezleridirler.. hepimiz birbirimizi sevmek zorundayız bunu dinimiz islam ve peygamberimiz muhammet (sav) emrediyor....
    Cevapla
  • MERT*OL 11 yıl önce Şikayet Et
    sizede yaranılmıyor.... adam milliyetçiaçıklama yapsa... faşiste bak diyorsunuz.... faşits açıklamaların önünü kesse... vay atatürkçüleri tasfiye etmeye çalışıyor diyorsunuz... eee artık birine gelinnnn..
    Cevapla
  • fecri-ati 11 yıl önce Şikayet Et
    hadi erkek. partiden ihraç et bakalım da solculuğunuzu sosyalistliğinizi görelim. hayatta biraraya gelmeyecek olan mhp ve chp ırkçılıkta omuz omuza bdp de karşıt ırkçı zaten. sürün ekmeklerinize yağı ama yine de kandıramayacaksınız bu milleti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
Merkez Bankası'ndan 'kira zammı' açıklaması! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat