Tunay: Onların CHP'si benim CHP değil

Haber7.com'a özel olarak söylediği "Ben CHP'li değilim CHP Milletvekiliyim" sözlerine açıklık getiren Tunay, "Onların CHP'si benim CHP değil" diyerek kendisini eleştirenlere yanıt verdi.

Tunay: Onların CHP'si benim CHP değil
Tunay: Onların CHP'si benim CHP değil
GİRİŞ 20.02.2013 14:23 GÜNCELLEME 20.02.2013 16:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay TV8'de Gökmen Karadağ'ın sunduğu HaberAktif programına katıldı. 

Sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek başlayan Tunay, "Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan değişim sürecinde partiye güç katmak için katıldığını söyleyerek, 12 Haziran seçimlerinden sonra partinin daha da güçlenmesi ve iktidara gelmesi ve partinin ulaşamadığı kitlelere ulaşması için gece gündüz çalıştığını" ifade etti.

"AMACIM CHP'NİN YÜKSELMESİNİ SAĞLAMAK"

Partinin değişimini istemeyenler ve büyümesine ayak direyenlerin kendi üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını söyleyen Tunay, "Geçmişimi asla inkâr etmedim, dün ne söylediysem bugün de aynı noktadayım, amacım Cumhuriyet Halk Partisi'nin %26 bandından daha da yukarıya çıkması için çalışmaktır" dedi.

"BU PARTİDEN DEFOLSUN GİTSİN DİYENLER VAR"

Geçmişte Anavatan partisinde siyaset yaptığını söyleyen Tunay, "CHP'li değilim, CHP Milletvekiliyim" sözünün Adnan Menderes'in kabrini ziyaret ettikten sonra, Mersinli bir gazeteci dostuyla yaptığı sohbet sonrası ortaya çıktığını söyleyerek, ziyaret sonrasında gelen tepkilere yönelik tabanda bazı kişiler tarafından Faik Tunay "CHP'li değil ama CHP Milletvekili algısı yaratılmaya çalışıldığını ve 'bir CHP milletvekili nasıl olur da rahmetli Menderes'in mezarına gider bu olamaz, bu kadarını kaldıramayız bunlar CHP'li olmayan adamlar ama milletvekii yapıldılar, bu partiden defolsun gitsine' varan söylemlerde bulunulduğunu" dile getirdi.

"ONLARIN CHP'Sİ BENİM CHP DEĞİL"

Tunay: "Gazeteci dostum bana 'abi bu zihniyet seni ve özellikle merkez sağdan gelenleri kabul etmiyor baksana ne ağır hakaretler var Allah yardımcın olsun' dediği zaman bende kendisine aynen: "Abi bunlar belli, bunlar partiyi ebedi muhalefete mahkum eden insanlar, yeni insanlara karşılar bunlara göre ben asla CHP'li olamam benim de böyle bir kaygım yok zaten onların CHP'si benim CHP değil ben onlarla aynı kulvarda anılmam, anılmak da istemem ben Kemal Bey'e ve yapmak istediklerine inandım, sürece katkı sağlamak için geldim' dedim. Yani tekrarlamam gerekirse ben eski, küçük düşünen partiyi ufak çevrelere hapseden, milletle beraber değil millete rağmen siyaset yapanların CHP'sinde olmadım olamam ben öyle CHP'li de değilim dedim bunu da yalnız orda değil her yerde söyledim ve her zamanki samimiyetimle söylemeye de devam ediyorum" dedi.

"BENİ ÖTEKİLEŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR"

Gökmen Karadağı'nın sorduğu "Böyle aykırı seslere parti yönetiminden tepki gelmiyor mu?" sorusuna Faik Tunay, "Yukarıda Allah şahidim ki ben hiçbir zaman gündeme gelmek için, aykırılık kaygısıyla siyaset yapmadım ben arkadaşlarımla, eşimle, dostumla ve de ailemle ne konuşuyorsam neleri savunuyorsam burada ekran karşısında da aynılarını savunuyorum. Yani kendimi oynuyorum ve samimi davranıyorum. Buna dikkat etmenizi özellikle rica ediyorum" dedi. Parti tabanında bazı kişilerinin sürekli 'Faik Tunay, CHP'li değildir, biz atadan dededen CHP'liyiz' diyerek kendisini ötekileştirmeye çalıştığını ifade etti.

"CHP 35 YILDIR İKTİDAR OLAMIYOR YAZIK DEĞİL Mİ?"

Tunay sözlerine şöyle devam etti: "Onlara göre ben ve benim gibiler CHP'li değiliz, zaten. CHP Türkiye'nin en eski partisi doksan yıllık parti ben Anavatan Partisi'nde siyaset yaptım bugün Anavatan Partisi yok bunun bilincinde ve idrakinde olan birisiyim ama ne ilginçtir ki CHP 35 yıldır iktidar olamıyor, yazık değil mi ? Bunun sorgulanması gerekmiyor mu? "dedi.

"TEK VAZİFEMİZ CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAK"

Bizim tek vazifemiz çalışmak ve otuz beş yıldır iktidar olamayan CHP'yi iktidar yapmak diyen Tunay, "Bu da ancak ve ancak herkese açılmakla olur bugün Türkiye'de insanların yüzde altmış beş, yüzde yetmişi kendisini sağda tanımlıyor öyleyse CHP özellikle merkez sağ seçmene samimi gelecek söylemlerde bulunarak, özellikle altını çiziyorum samimi olarak o seçmenin gönlünü almalı bunu başarmalıdır. Bu süreçte de kendisine önemli vazifeler düştüğünü" söyledi.

Tunay, "Bu konunun farklı şekilde sunulması ve bazı kişilerin bunun üzerinden beni, Genel Başkanımı ve partide ki değişim - dönüşüm ve yenileşme sürecini durdurmaya çalışması bunu baltalamaya çalışması son derece yanlıştır" dedi.

Konuyla ilgili ilk ve son kez TV 8'de Haberaktif programına konuştuğunu ifade eden Tunay, "Hedefimiz çalışmak, kimseyi ötekileştirmemek CHP varsa herkes için var söylemini samimi bir şekilde tatbik etmektir ve partimizin iktidara gelmesidir bunun dışında ki spekülasyonlara bundan sonra cevap vermeyeceğini sözlerine ekleyerek, konuyu noktaladığını" ifade etti.

YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 11 yıl önce Şikayet Et
    asla CHPli olma.. aman CHP mebusu ol da CHPli olma sakın. anavatanlı birinin CHPLi olması bana azap verir. bana da rahmetli özala da. aman sakın ha. CHPli olma.. bol bol CHP mebusu ol.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım