Ekşisözlük'e göre Hz. Muhammed'e hakaret yok!

Haber7.com'un bugün manşetten verdiği 'Ekşi Sözlük'te Hz. Muhammed'e yine ağır hakaretler' haberine Ekşi Sözlük'ten cevap geldi.

Ekşisözlük'e göre Hz. Muhammed'e hakaret yok!
Ekşisözlük'e göre Hz. Muhammed'e hakaret yok!
GİRİŞ 04.10.2013 17:35 GÜNCELLEME 05.10.2013 09:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hz. Muhammed'e (SAV) hakaret ve iftira içerikli yorumların yer aldığı Ekşisözlük sitesi, Haber7.com'daki haber üzerine bir açıklama gönderdi.

Açıklamanın son kısmında yer alan 'Ekşi Sözlük'te yalnızca İslam'a ve Hz. Muhammed'e değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin barındırılması mümkün değildir' ifadesi ise 'özrü kabahatinden büyük' deyimini tam anlamıyla karşılamış oluyor.

Çünkü habere konu olan yorumlar olduğu gibi sitede durmakta. Yani bu tür yorumlar site yönetimi tarafından hakaret kabul edilmiyor.

EkşiSözlük'ün Haber7'ye gönderdiği açıklama şöyle;

Haber7.com'da  " Ekşiciler Yine Azdı!" başlığıyla http://www.haber7.com/internet-medyasi/haber/1081724-eksi-sozlukte-hz-muhammede-yine-agir-hakaretler bağlantısı üzerinden yayınladığınız haber içeriği müvekkil şirketin itibarını zedelediğinden söz konusu habere tarafımızca cevap verme gereği doğmuştur.

Bu nedenle; her türlü yasal hakkımız saklı kalmak kaydıyla aşağıda  yer alan cevap metnimizin eksiksiz bir biçimde yayına alınmasını talep ediyoruz.

"Ekşiciler Yine Azdı!"başlıklı haberde Ekşi Sözlük dine hakaret eden bir platform gibi tanıtılmıştır. Her gün yaklaşık 6.000 başlık altına ortalama 30.000 entry girilen bir oluşumdan, tek bir başlığı ve o başlık içindeki birkaç entry'i alarak bunu tüm site kullancıları ve yetkililerine ait bir görüş gibi sunmak gerçekle bağdaşmadığı gibi habercilik olarak da nitelendirilemez.

Ekşi Sözlük; kullanıcılar tarafından hukuka aykırı bir içerik girilmesi halinde, hukuka aykırı içeriğin en kısa sürede yayından kaldırılması konusunda gerekli  dikkat ve özeni göstermektedir.

Bu nedenle özellikle belirtmek gerekir ki, Ekşi Sözlük'te yalnızca İslam'a ve Hz. Muhammed'e değil, hiçbir dine veya kutsal kabul edilen değere hakaret niteliği taşıyan içeriğin barındırılması mümkün değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YORUMLAR 17
  • Kadıoğlu25 10 yıl önce Şikayet Et
    bu ekşi sözlük yazarları . kesinlikle provakatör ve vatan hainidir çünkü nüfusunun %99'u Müslüman olan bir ülkede %0,000000000001 oranında bile olmayan ateist ve materyalist kişilerin görüşlerini yayınlayanların en başta aklından, sonra da vatan ve millet sevgisinden şüphe ederim. ekşisözlük yazarları siz bu milleti aptal mı zannediyorsunuz BEN İDAM CEZASI İSTİYORUM BUNLARIN HEPSİ İDAM EDİLMELİ...
    Cevapla
  • SABIR SABIR 10 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber (sav) için canımı seveseve (siz körü körüne deyin) canımı veririm.. hakaretleriniz bittiğin de sıradakine başlarsanız Ağababalarınızın dibinde bunu yapamazsınız. Er meydanı da bilmezsiniz. Amma artık sırtımızdan da vuramazsınız. hainler sürüsü.
    Cevapla
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    ADIN NE Kİ FAYDAN TATLI OLSUN.. Adı üstünde ekşi,tatlı olurmu bunların bahsettiği.
    Cevapla
  • ramzanavci 10 yıl önce Şikayet Et
    neden kapatılamıyor. onlarca ahlaksız kumar vs siteler kapatılıyorda bu site neden kapatılamıyor.arkalarında kemal mi var
    Cevapla
  • Kadir ÖZDEMİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Sizde Anlayın Artık Ey Cemaat-i Müslimin!!!. "Akılları Gözlerinde Olanlar Maneviyatta kördür." RNK Peygamberi öğrenmek isteyen gidipte ekşiye sormasın.Risale-i Nura veya tefsir kitaplarına baksın. Bunlar ne anlar Allahtan Ahiretten. Bunlara içki ile fuhuştan eşkiyalıktan falan soracaksın. Herşey ehline sorulur. Hasta olan Hekime gider Baytara değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor