Skandal karar kısa sürede düzeltildi!

Soma’daki düzmece eylemi deşifre eden Haber7.com mahkeme kararıyla engellendi. Hukuksuz karar kısa süre sonra düzeltildi.

Skandal karar kısa sürede düzeltildi!
Skandal karar kısa sürede düzeltildi!
GİRİŞ 16.06.2014 07:40 GÜNCELLEME 16.06.2014 11:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Maden faciasının yaşandığı Soma’da Hükümet karşıtı çevrelerin sergilediği düzmece eylemle ilgili bir haberden dolayı "fotoğrafın izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle” sitemize erişim mahkeme kararıyla engellendi.

İlgili haber ve görsel sitemizden kaldırılmasına rağmen görmezden gelinerek, haber içeriğini engellemek yerine sitemize erişim tamamiyle engellendi.

HUKUKSUZ KARAR DÜZELTİLDİ

Şu andaki düzenlemede URL dediğimiz, sadece ilgili içeriğin bulunduğu sayfaya bir engelleme söz konusu olması gerekirken Haber7.com sitemizin tamamına erişim engeli getirilince Haber7 yetkilileri hatanın düzeltilmesi için TİB ve Salihli mahkemesine gerekli taleplerini iletti. Kısa süre sonra kararı veren mahkeme kanuna aykırı kararla ilgili düzeltmesini yapıp TİB'e karar düzeltmesini gönderdi ve Haber7.com'dan vermiş oldukları hatalı karar için özür dilendi. TİB'e gönderilen düzeltme yazısı sonrası erişim engeli kaldırılmış oldu.

BTK BAŞKANI İÇERİK KALDIRILDIYSA ENGELLEME YOK DEMİŞTİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, bu konuyla ilgili, "Sayın Bakanımız Lütfi Elvan Bey, yasal prosedürden önce uyar-kaldır'ın çalışmasını istiyor. Erişim sağlayıcılar birliği iletişime geçip uyardığında içerik kaldırılırsa engellemeye lüzum kalmayacak." Açıklamasında bulunmuştu.

BAKAN ELVAN, SİTENİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL DEMİŞTİ

Yeni düzenlemede herhangi bir sansürün söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Elvan, “Yeni uygulama kişisel hakların ve özel hayatın gizliliğinin korunmasını amaçlıyor. Özel hayatın ihlal edilmesi durumunda veya bu hakkınızı çiğneyen herhangi bir yazı, fotoğraf ve görüntü söz konusu olduğu zaman bu yeni düzenlemeyle yine erişim ve içerik sağlayıcısına başvuruyorsunuz.

Aynı anda iki gün beklemeden mahkemeye de başvuruyorsunuz. Mahkeme hiçbir duruşma yapmadan 24 saat içerisinde sizinle ilgili kararı vermek zorunda. Yargı yayının kaldırılmasını isterse karar doğrudan Erişim Sağlayıcıları Birliğine gidecek. Tüm erişim sağlayıcıları bu Birliğin üyesi olacak. Erişim Sağlayıcıları Birliğine gidecek ve bu karar 4 saat içerisinde Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından tüm erişim sağlayıcılarına bildirilecek ve uygulamaya geçecek. Dolayısıyla, kişilik haklarına yönelik bir hafta bekleme yerine, mahkeme kararıyla siz 28 saat içerisinde o yayını engelleme imkanına kavuşmuş oluyorsunuz.

Daha önceki sistemde içeriğin çıkarılması söz konusuydu, ama bu sistemde sadece ilgili sayfaya engelleme konuluyor yani internet sitesini kapatma gibi bir durum söz konusu değil. Eski sistem devam etseydi internet sitesinin kapatılması gerekiyordu. Özellikle işte sansür uygulanıyor, internete sansür uygulanıyor şeklinde ifade de bulunanlara söylüyorum bunu, şu andaki mevcut düzenleme de kalsaydık mahkeme geçmişte bu yaşandı YouTube kapatılsın dendi doğru mu? Yani bu yaşandı. Şu andaki düzenlemede URL dediğimiz, sadece ilgili içeriğin bulunduğu sayfaya bir engelleme söz konusu oluyor. Geçmişte engelleme yoktu, içeriğin çıkarılması vardı. Siz içeriğin çıkarılmasını da hiçbir şekilde kontrol edemiyordunuz ve etmeniz de zaten mümkün değil.” diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 16
  • Ahmet Ortaç 9 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN GİREMEDİĞİMİ ANLAYAMAMIŞTIM. Dün bir kaç kez denememe rağmen bir türlü giremeyişimin nedenini haber7.com sitesinin tadilata alınmış olabileceğine bağlamıştım :)
    Cevapla
  • emre emre 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru söyleyeni. ne demişler doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Allah'a havale ediyorum onları.
    Cevapla
  • alat asim 9 yıl önce Şikayet Et
    YANLIŞ UYGULAMA YAPAN HAKİM CEZALANDIRILSIN. Allah belasını versin demekten bıktık. Yerine koyacak başka mahkeme ekibi mi yok? Kılıçtaroğlu nerede, bağırsa ya gene, "adil hukuk isteriz" diye.
    Cevapla
  • ammar yasir 9 yıl önce Şikayet Et
    buda kurtarmaz onları. 2 gündür ne olmuş diyordum giremiyoruz bitürlü haber 7 ve habervaktim engelliydi.. yazık diyoruz sadece
    Cevapla
  • harun yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkkattttt. heryer fotonun elinde arkadaşlar hükümetimize acil temizlik çağrısı yapıyorum yer değiştirmek yetmezz görevden almalar başlasınn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK elebaşı istedi, ilk ses onlardan geldi!
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...