Yargıtay Başkanı Akarca'dan sosyal medya için 'yasal düzenleme' çıkışı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin. Asılsız haber yaymak, toplumu kışkırtan ve tedirginliğe sevk eden haber yaymak dünyanın her yerinde suç" dedi.

Yargıtay Başkanı Akarca'dan sosyal medya için 'yasal düzenleme' çıkışı
Yargıtay Başkanı Akarca'dan sosyal medya için 'yasal düzenleme' çıkışı
GİRİŞ 26.08.2021 19:10 GÜNCELLEME 26.08.2021 19:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Çankaya Ahlatlıbel Mahallesi’nde yapımı tamamlanan yeni Yargıtay Başkanlığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı hizmet binasını basın mensuplarına tanıttı. Akarca'ya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Adem Albayrak, Yargıtay Genel Sekreteri Fevzi Yıldırım eşlik etti. Akarca, yeni hizmet binasının 191 bin 272 metrekarelik alan üzerinde inşa edildiğini belirterek, "Binada; 24 adet daire başkanı odası, 309 adet üye odası, 48 adet kıdemli tetkik hakimi odası, 744 tetkik hakimi odası, her dairede ikişer olmak üzere 48 adet müzakere salonu, 26 adet duruşma salonu, 40 toplantı salonu, 133 arşiv, 215 depo, 85 asansör bulunmaktadır" dedi. 

'SOSYAL MEDYA KONUSUNDA YASAL BOŞLUK VAR'

Akarca, gazetecilerin sosyal medya düzenlemesine ilişkin değerlendirilmesi sorulması üzerine, "Sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu kesin. Bizim de kanaatimiz o yönde. Bu alanın başı boş. Herkesin şerefi ve haysiyetiyle oynayıp çatışmacı bir ortama sürüklemeye hiçbir devlet izin veremez. Avrupa ülkelerinde bu düzenlemelerin örnekleri var. Biz geciktik bile bu konuda. Dileyen sahte hesap açabiliyor. Bu hesaplarından kimler tarafından açıldığı sosyal medya platformlarından alamıyorsunuz. Burada bir yasal boşluk var. Asılsız haber yaymak, toplumu kışkırtan ve tedirginliğe sevk eden haber yaymak dünyanın her yerinde suç" dedi. Öte yandan yeni hizmet binasının resmi açılışının 1 Eylül'de gerçekleştirileceği bildirildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    agir ceza el koyma hapis para cezalari olacak durmadan yapana imdam bile verilecek sanal kumar yada kazik kandirma ne ararsan var ceza alan yok adamlar iptv link veriyoruz diye youtune sanal kumar kadin pazarlayan sayfalar link veriyor demek iyi para var ortak claiyorlar bu paralar sonuc da bir yere giriyor durmadan para girern cikan butun hesaplar incelenecek o bu isleri yapan kim olur ise yakaladigin zaman ømur boyu hesap mal varligi bakilacak el konacak sanal kumar icin de acil adim atin adamlar gunlu yeni isim ile devam ediyor
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahuuu bu toplumu geren haberler suçta tv kanallarında hergün ayrı virüs hergün ayrı kanun. Aşısız insan virüse yakalandımı kesin yoğun bakım tv de anladığım bu. Virüsü çıkaranların ismini bile zikretmekten imtina eden bir tv kanalları. Her bilim kurulu üyesi farklı konuşuyor. Sosyal mesafe kaç değişip durduğündan belli deyil. Kaç aşı değişip durduğundan belli deyil. Kaç maske değişip durduğundan belli deyil.teste virüs gözükmüyormuş o halde teste gerek yok.
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Belli olmayanı, sana nasıl anlatmalı?
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    30 yıl önce yalancı şahide hapis cezası veriliyordu. Suçun ismi de yüz kızartıcı suç sayılıyordu. Suç aynı suç, Değişen yargıçlardır. Kanaat hükmü verebilir. Kanaat hükmü her zaman vardır.
    Cevapla
  • ümit*korku 2 yıl önce Şikayet Et
    elzem ve ivedi
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Belirtmekte gecikilmiş sözler, maalesef. Zaten kendileride geciktik, diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı