Dünyada bir milyar kadın dans ediyor

Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde çeşitli konulara dikkat çekmek amacıyla dünyanın her bölgesinde düzenlenen One Billion Rising (Bir Milyar Ayaklanıyor) eylemine katılan onlarca kadın Adana'da da dans etti.

Dünyada bir milyar kadın dans ediyor
Dünyada bir milyar kadın dans ediyor
GİRİŞ 14.02.2014 16:31 GÜNCELLEME 14.02.2014 16:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geleneksel olarak her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde düzenlenen ve dünyada bir milyar kadının dans etmesinin hedeflendiği One Billion Rising eyleminin bu yılki konusu “Herkes için adalet” olarak belirlendi. Genç, yaşlı onlarca kadın dans etmek için Uğur Mumcu Meydanı'nda toplandı.

El ele tutuşarak üç tane halka oluşturan kadınlar dünyadaki tüm kadın, insan ve canlılar için dilek tuttu. Break The Chain parçasıyla hep beraber dans eden onlarca kadın bir süre alkış eylemi yaptıktan sonra halay çekerek eylemlerini sonlandırdı.

Eylem hakkında bilgi veren Figen Özal, amaçlarının tüm dünya toplumlarının görsel öge, ses ve enerjilerini kullanarak adalet isteklerini dile getirmek olduğunu söyledi. Adaletin kutup yıldızı gibi yerinde durduğuna ve geride kalan her şeyin onun etrafında döndüğüne dikkat çeken Özal, şöyle konuştu:

“Ve aynı zamanda bir alan talep eden tehlikeli, cesur, eğlenceli, seksi, yıkıcı, bulaşıcı, mekan gözetmeden kişinin içinden geldiği gibi özgürce adım atmasını sağlayan bir şey dans. Bu ikisi 1 Milyar Ayaklanıyor'da bir araya geliyor. Dans ederek adalet talep ediyor herkes. Bu sene adalet için dans ederken biz Türkiye'de barış çemberleri oluşturarak dans etmeye karar verdik. Umarım kalbinizden çok güzel şeyler geçer ve dünyanın her tarafında dans eden herkesle birleşip bu niyetler güzel şeylere dönüşür.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Bilge Kagan 11 yıl önce Şikayet Et
    hemende dünya günü. bize sevgililer günü diye kakalamislar fakat hristiyan bir papaza atfedilmis,batida valentine's day olarak kutlanilan hristiyan bir gelenek.bir kere de biz taklit edilen olalim.bizim kültürel zihniyetimiz ögrenilmis ruhsal kölelikten baska bisey degil
    Cevapla
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. sallayın bakalım salladıkça sonu iyi olur zaten meraklanmadan sallayın....hobba eller belde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yargıtay karar verdi! Kiracılara kötü haber!
Duygu dolu anlar: Cumhurbaşkanı Erdoğan gözyaşlarını tutamadı!