Ev usulü pizza tarifi ! Evde pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Pizza, her yaştan kişinin severek tükettiği bir besindir. Dışarıdan sürekli olarak yendiğinde zararlı olurken evde daha doğal ve temizliğinden emin olunan ürünlerle yapıldığında daha sağlıklı olmaktadır. Beslenme uzmanlarının pizza gibi besinlerin evde yapılıp yenmesini tavsiye etmektedir. Böylelikle daha doğal ve az zararlı olacağı belirtilir. İşte evde yapımı pizza tarifi...

Ev usulü pizza tarifi ! Evde pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Ev usulü pizza tarifi ! Evde pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
GİRİŞ 13.04.2020 22:00 GÜNCELLEME 13.04.2020 22:05

Pizza, büyük küçük her yaştan insanın iştahla tükettiği yiyecektir. İçerdiği bazı ürünler aşırı kalorili ve zararlı olmasına neden olsa da evde katkı maddesi olmadan yapıldığı takdirde daha az zararlı ve daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Özellikle beslenme uzmanları, zararlı olan yiyeceklerin evdeki imkanlarla yapılması durumunda daha sağlıklı olmasının mümkün olacağını ve bu şekilde tüketilmesini tavsiye etmektedir. Pizza, fakir İtalyan halkının elinde bulunan asgari imkanlarla karnını doyurmaya çalışması üzerine üretilmeye başlanmıştır. Pizzanın macerası İtalya’da domates ve peynirin buluşmasıyla başlayarak yüzyıllar içerisinde tüm dünyaya yayılmış ve birçok ülkenin mutfağına girmeyi başarmıştır. İşte İtalyan usulü, bol malzemeli pizza yapımı…

 

EV YAPIMI PİZZA HAZIRLANIŞI

İlk olarak pizza hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Hamur için gerekli malzemeler şöyledir: 
- 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 
- 2 su bardağı su (400 ml)

 

Malzemeleri temin ettikten sonra unu büyükçe bir kabın içerisine aldıktan sonra maya, tuz, şeker, sıvı yağ ve su yavaşça eklenir. Tüm malzemeler eklendikten sonra ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar hamur yoğrulur. Yoğrulma işlemi tamamlandıktan sonra hamur yaklaşık olarak 30 dakika mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamur un serpilmiş tezgahın üzerinde 1-2 tur yoğrularak 2 eşit parçaya bölünür. Her bir parça un serpilmiş tezgahın üzerinde beze haline getirildikten sonra istenilen boyutta açılır. Fırın tepsisine serilen hamurun kabarmaması için birkaç yerden delikler açılır ve takribi 10 dakika pişirilmek üzere 180 derecelik fırına atılır. Hamurun tamamen pişmemesine dikkat edilmelidir. Hamur pişerken pizzanın sosu hazırlanmaya başlanabilir. 

Pizza sosu için gerekli malzemeler:

- 2 su bardağı domates sosu (400 ml)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam kuru fesleğen
- 1 tutam kekik

Sos yapılması gereken tek şey tüm malzemelerin eksiksiz tamamlanması ve ardından dikkatlice karıştırılmasıdır. Fırında 10 dakika boyunca duran yarı pişmiş hamur alınarak hazırlan sos iyice sürülür. Hamurun her köşesine dikkatlice ve bolca sürülmesi çok önemlidir. Bu işlemin ardından kişinin tercihine göre malzemeler eklenmelidir.

Pizzanın üzerine tercihe göre eklenebilecek olan malzemeler:
- Kaşar peyniri
- Mozzarella peyniri
- Sucuk 
- Sosis
- Zeytin
- Mısır
- Mantar
- Domates
İsteye bağlı olarak malzemeler sırasıyla eklenir ve malzemelerin üzerine kaşar ya da mozzarella peyniri ilave edilerek 200 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir. Böylece İtalyan usulü pizzamız servise hazır.

 
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı