Evdeki malzemelerle yapılan gözenek sıkılaştırıcı 5 maske tarifi

Yüz bölgesindeki en büyük cilt sorunlarından biri olan gözenekler kadın ve erkek herkesin korkulu rüyasıdır. Bazen sadece suyla bazen kozmetik ürünlerle giderilebilen bu sorunun çözümü için bazen de daha etkili doğal bakımlar gerekebilir. Evdeki malzemelerle yapacağınız bu maskeler çok işinize yarayacak.

Evdeki malzemelerle yapılan gözenek sıkılaştırıcı 5 maske tarifi
Evdeki malzemelerle yapılan gözenek sıkılaştırıcı 5 maske tarifi
GİRİŞ 07.12.2020 09:24 GÜNCELLEME 07.12.2020 09:24

Cilt bakımı ve temizliği kadın erkek genç yaşlı demeden herkes için önemli bir unsurdur. Gözenek sıkılaştırmak için yapılabilecek en basit işlem cildi sık sık soğuk su ile yıkamak olur. Hatta kimi insanların buz kalıbı ile yüzüne masaj yaptığında da gözeneklerin sıkılaştığını gözlenmiştir.

Gözenek sıkılaştırıcı maskeler

1.Limon ve buğday unu maskesi: 

-Yarım bardak ılık su
-Bir kaşık limon suyu
-3 kaşık un

Tüm malzemeleri bir kaba ekleyin ve krem kıvamına gelene kadar karıştırın. Önceden temizlediğiniz cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın. Limon damarların sıkılaşmasına sebep olurken buğday unu ise cildinizi daha parlak ve gergin gösterecektir. Bu maske, cildinizde yağ oluşumunu da engeller. Daha etkili bir uygulama için yüzünüzde yaklaşık 20 dakika bekletin ve düzenli aralıklarla uygulayın. 



2.Şekerli, limonlu Maske:

-2 kaşık şeker
-1 kaşık zeytinyağı
-Birkaç damla limon suyu

Tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek krem halini alana dek karıştırın. Yüzünüze peeling yapar gibi ovalayarak uygulayın. Maskeyi cildinizde 1 dakika kadar beklettikten sonra soğuk su ile yıkayın. Limondaki antioksidan maddeler sayesinde, cildiniz mikroplardan arınacak ve gözenekler daha sıkı hale gelecektir. 3 günde bir uygulandığında mucizevi sonuçlar doğurur.



3. Gül suyu maskesi:

-2 kaşık yoğurt
-2 kaşık un
-Kıvam verene kadar gül suyu

İçeriğindeki etken madde gül suyu olan bu maske İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilmektedir. Tüm malzemeleri bir kaba ekleyerek elde ettiğiniz karışımı temizlenmiş cildinize ince bir tabaka halinde uygulayın ve ardından 20 dakika kadar cildinizde beklettiğiniz bu karışımı soğuk suyla yıkayın. Gül suyunun cilde birçok faydası vardır. Bunlar cildi nemlendirme ve hücre yenileme ile gözeneklerin sıkılaşmasını sağlamaktır.



4.Domates suyu maskesi:

1 tane domates
Blender

Domates suyu elde etmek için bir tane domatesin kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Elde ettiğiniz domates suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün ve 10 dakika kadar bekletin. Domates suyu cildinizi arındıracak ve gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlayacaktır. Haftada 3 kez uygulandığında zamanla gözeneklerinizin daha da  sıkılaştığını göreceksiniz.



5.Süt ve yaş maya maskesi:

1 yemek kaşığı yaş maya
1 yemek kaşığı süt

1 yemek kaşığı yaş maya ve sütü bir kapta güzelce karıştırarak mayanın sütte erimesini sağlayın. Eriyen maya krem kıvamını alana kadar bekleyin ve temizlenmiş cilde ince bir tabaka halinde uygulayın. 15 dakika kadar bekleyerek soğuk su ile yıkayın. Boyun bölgesine de güvenle uygulanabilen bu maske cildinizi gererek gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'