Aliyev: O şehir bizim tarihi toprağımızdır!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Türklerinin tarihi toprağı olan Erivan'a dönüşün siyasi ve stratejik bir hedef olduğunu belirtti.

Aliyev: O şehir bizim tarihi toprağımızdır!
Aliyev: O şehir bizim tarihi toprağımızdır!
GİRİŞ 10.02.2018 00:36 GÜNCELLEME 11.02.2018 21:24
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'da 11 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterilen Aliyev, genel başkanı olduğu Yeni Azerbaycan Partisi'nin (YAP) kongresinde yaptığı konuşmada, Revan (Erivan) Hanlığı'nın, Zengezur ve Sevan (Gökçe) bölgelerinin Azerbaycan Türklerinin ‘tarihi toprağı' olduğunu ve bunu hem ülkedeki genç neslin, hem de uluslararası toplumun bilmesi gerektiğini kaydetti.

"O TARİHİ TOPRAKLARA DÖNMELİYİZ, BU HEDEFE KADEMELİ OLARAK YAKLAŞMALIYIZ"

 

Aliyev, "Biz, Azerbaycanlılar o tarihi topraklara geri dönmeliyiz. Bu bizim siyasi ve stratejik hedefimiz ve bu hedefe kademeli olarak yaklaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

"DAĞLIK KARABAĞ KONUSU BMGK KARARLARI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜLMELİ"

Uluslararası toplumun Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ konusunda desteklediğine dikkat çeken Aliyev, Karabağ sorununun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kararları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini ifade etti.

ERMENİSTAN'DAN TEPKİ GELDİ

Öte yandan Ermeni yönetimi, Aliyev'in bu açıklamalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Dağlık Karabağ hukuken Azerbaycan sınırları içinde yer alıyor. Bölgenin kontrolüyse fiili olarak Ermeni ayrılıkçılarda bulunuyor.

YORUMLAR 52
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Revan(Erivan) hanlığı'nın,Zengezur,Sevan(Gökçe)bölgeleri Azerbaycan Türklerinin tarihi topraklarıdır Kardeşlerimiz zamanla buralara kavuşacaklardır.
    Cevapla
  • Ali aksoy 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn.cb.RTE Söyledigi gibi uyuyan bir devi uyandirdilar!yahudi devleti şi mdiki filistin topraklarinin 3000 yil evvel yahudiye ait oldugunu söyleyebilecek kadar soysuzlaştiktan sonra,sn Aliyev söylediklerin de,yerden göhe hakli.Osmanli laren faturasi hale açik...bakalim bunu kim ödeyecek!
    Cevapla
  • atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın aliyev orayada sıra gelecek, sen gönlünü ferah tut,gün ola harman ola.
    Cevapla
  • A. günay 6 yıl önce Şikayet Et
    maalesef bu işler güzellikle olmuyor . bir gece ansızın gitmek lazım
    Cevapla
  • Hızır 6 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE-İRAN-AZERBAYCAN aralarında birlik kurmalı. O zaman bu bölgede bizi kimse tutamaz. İRAN lılarda bizim kardeşimiz. Kesinlikle anlaşmalıyız.Güven tazelemeliyiz. Her alanda ticaret yapılmalı.
    Cevapla
  • Pusat 6 yıl önce Şikayet Et
    İranlılar kardeşimiz mi ? Rejim abd sevdalısı.. Geçenlerde afrin harekatı yavaşlatılmalı diyen onlar değilmiydi ? Diğer görüşlerinize katılıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!