İşte Avrasya'nın "Turan Ordusu"

Araştırmacı-Yazar Görkem Ozan Özalp'ın Turan Ordusu isimli kitabı IQ Kültür Sanat Yayıncılıktan çıktı.

İşte Avrasya'nın "Turan Ordusu"
İşte Avrasya'nın "Turan Ordusu"
GİRİŞ 03.10.2015 11:39 GÜNCELLEME 03.10.2015 11:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kitap, zengin bir akademik literatür taranarak yazılmış olup, alanında yayınlanan önemli eserlerin başında gelmektedir. Bu bağlamda eser, gerçekten de çok önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

Yazar eserin yazılma gerekçesini şöyle açıklamaktadır: “Birçok milletin etnik, dinî ya da tarihî paydalarda buluştukları devletlerle birçok alanda söz konusu teşkilatlar kurmalarına rağmen Türkiye Cumhuriyeti, tarihsel, etnik, kültürel ve dini değerleri başta olmak üzere birçok ortak yanı olan Orta Asya Türk devletleri ile işbirliği ve ortaklıklar kurma konusunda geç kalmıştır. Ancak son yıllarda Türkiye Avrasya'da uyguladığı politikalar ve iş birliği arayışları ile bölgede görünürlüğünü artırmaya çalışmaktadır. Yıllardır bazı nedenlerden uzak kaldığı bu coğrafyaya 1991 yılından itibaren Türk dış politikasında önemli bir yer ayrılmaya başlanmıştır. Bu politikaların gereği ve aracı olan ortaklıkların yanında askerî alanda da ortak bir zemin arayışları devam etmektedir. Bu çerçevede oluşturulmaya çalışılan ve birçok kişi tarafından Turan Ordusu olarak bilinen "Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı (TAKM)" hem Türkiye hem de bölge ülkeler açısından büyük önem taşımaktadır. TAKM'ın oluşturulması ile beraber Türk milletinin hemen ilgisini çeken bu birliktelik de üye ülkelere ve bölgeye güç katacağı şüphesizdir. Yukarıda da bahsedilen tüm konuların yanında ilerleyen konularda söz konusu yapının, gerçekte Türkiye ve Üye ülkeler açısından ne kadar gerekli olduğu ve önemi ortaya konacaktır.”

Avrasya Askerî Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilâtı (TAKM) Nedir?

25 Ocak 2013 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurulmuş uluslararası resmi bir teşkilattır. Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan ve Moğolistan kurucu üyeleridir. Kısaltma adı TAKM olarak dört ülkenin baş harflerinden oluşur.

Teşkilat, bölgesel barışı korumak, üyeler arasında karşılıklı bilgi ve tecrübe değişimini amaçlıyor. TAKM, sembolünü ise bu ülkelerin kültürlerinde büyük bir öneme sahip olan 'at' olarak belirlendi. Sembol üzerindeki 4 yıldız, kurucu ülkeleri temsil ediyor. 

Katılımcı ülkelerin askerî statülü kolluk kuvvetleri arasında işbirliğini geliştirmeyi öngören teşkilat, sadece barışa hizmet etmeyi ve vatandaşlarına insan odaklı çağdaş kolluk hizmeti vermeyi hedefliyor.

Yayın dünyamıza bu çok değerli eseri kazandıran Sayın Görkem Ozan Özalp Bey’i tebrik eder; ilim, düşünce ve kültür hayatımıza katkıları yolunda başarılarının devamını dilerim.

Kitap bilgi@kitapyuvasi.com adresinden elde edileceği gibi, www.kitapyurdu.com www.idefix.com gibi online kitap satış sitelerinden de elde edilebilir.

Kitap Tanıtımı (Editör-Yazar Mehmet DERİ)
Kitabın Adı: Turan Ordusu
Kitabın Yazarı: Görkem Ozan Özalp
Yayınevi,  Basım Yeri ve Yılı: IQ Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul 2015
Baskı Sayısı ve Sayfası: 1. baskı, 270 sayfa

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrasya bölgesinde kurulması gereken bir birlik hakkında referans bir kitap olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler