İbadetten kulluk şuuruna

Prof. Dr. Saffet Köse'den İbadetten kulluk şuuruna...

İbadetten kulluk şuuruna
İbadetten kulluk şuuruna
GİRİŞ 24.08.2016 08:08 GÜNCELLEME 24.08.2016 11:09

Din, ilim ve düşünce hayatımıza kazandırdığı birbirinden değerli kitaplarla tanıdığımız Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Saffet Köse Hocamızın “İBADETTEN KULLUK ŞUURUNA” isimli kitabı Altınoluk Dergisi’ne abone olan herkese verilecek.

Eser, gerçekten önemli bir boşluğu doldurduğu gibi, ibadet hayatımıza ve kulluk şuurumuza çok önemli etkileri olacağına inandığım faydalı bir eser. 

Bu kitabın esas amacı şu: Dünyevileşme/Sekülerleşme, maalesef ibadetleri ve ibadet hayatımızı da etkiledi. İbadetlerimiz ruhunu, derunî vasfını kaybetti. Mesela; namazı spor, zekâtı vergi, orucu perhiz, haccı seyahat, kurbanı et olarak algılamaya başladık. Oysa ibadetler, ubudiyyete vesile olduğu ölçüde anlam kazanmaktadır. Ubudiyyet, her bir söz ve eylemin ibadet şuuruyla yapılması demektir. Diğer bir ifadeyle ubudiyyet; ibadetin hayata taşınması ve bütün bir hayatın ibadet karakteri arz edecek şekilde yaşanması demektir. Dolayısıyla bu kitap, her bir ibadetin ruhunu ve kulluk şuuruna etkisinin nasıl sağlanacağını anlatmaya çalışıyor.

Kitap, giriş ve dört bölümden oluşmaktadır.  

Giriş kısmında; ibadetin mahiyeti ve kulluk şuurumuza olan etkisi ele alınmış, 

Birinci bölümde; namaza davet olan ezanın mahiyeti üzerinde durulmuş; namazın kulluk şuuruna olan etkisi ele alınmış ve namazın mahiyeti ele alınmış, 

İkinci bölümde; zekâtın kulluk şuuruna olan etkisi ele alınıp irdelenmiştir.

Üçüncü bölümde; orucun kulluk şuuruna olan etkisi ele alınmış,

Dördüncü bölümde haccın ve umrenin kulluk şuuruna olan etkisi ele alınıp incelenmiştir.

Eser; bir anlamda Kelime-i Şehadeti, Namazı, Orucu, Haccı, Zekâtı… yani İslam’ın beş şartını bir de böyle yaşayalım çağrısı yapıyor.

Her ibadet, ubudiyyete erişmek içindir. Kulluk şuuru diri olmadan yapılan ibadetlerin içinin gerçek anlamda dolmadığını anlatıyor bu kitap.

Evet, kitap noktasında her şey çok güzel. Bizler okuyucular olarak, bu kitabı  okumak, her satırı üzerinde düşünmek ve Kur’an’dan, Rasûlullah’ın (s.a.s.) söz ve fiillerinden süzülen güzellikleri hayatımıza taşımak kalıyor.

Yayın dünyamıza bu çok değerli eseri kazandıran Prof. Dr. Saffet Köse Hocamızı tebrik eder; ilim, düşünce ve kültür hayatımıza katkıları yolunda başarılarının devamını dilerim.

Ayrıca bu çok kıymetli kitabın basılmasına vesile olan Altınoluk Dergisi ekibine, Erkam Yayınlarına ve Editör Salih Zeki Meriç beyefendiye teşekkürü bir borç bilir, çalışmalarında başarılar dilerim.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında imzaladı! Maduro'dan Türkiye duyurusu: Erdoğan'a selamımı iletiyorum
Eski Mossad Başkan yardımcısından itiraf: Savaşı kaybettik İsrail ekonomisi çöküyor