Paylaşılamayan toprakların yakın tarihi

Britanya ve Fransa arasında yaşanan ve 20. yüzyıla yön veren güç oyunları son derece yalın bir dil ile anlatılmıştır.

Paylaşılamayan toprakların yakın tarihi
Paylaşılamayan toprakların yakın tarihi
GİRİŞ 03.11.2016 16:48 GÜNCELLEME 03.11.2016 16:48

1916 yılında İngilizlerin Kut’ul Amare’de bozguna uğraması ile birlikte bu olayın hemen ardından öngörülü bir diplomat olan Sir Mark Sykes ve hınç dolu bir diplomat olan François Georges- Picot arasında Ortadoğu’yu paylaşma planları görüşülmeye başlanmıştır.

James Barr Kırmızı Çizgi Paylaşılamayan Toprakların Yakın Tarihi e kitap indir ve e book indir seçeneklerimiz ile sizlerde mükemmel bir tarih kitabı okumak istiyorsanız mutlaka bu eseri hemen indirmelisiniz. Öyle ki ondan edineceğiniz bilgiler bir hayli fazla olacaktır. Böylece genel kültürünüze de büyük yararlar sağlayabileceksiniz.

İki diplomat arasında gerçekleşen gizli görüşmeler ve anlaşmalar bir yandan da İngiliz Fransız Dostluk Antlaşması’nı tehlikeye sokmaktadır. Ancak bir yandan da aradaki gerilimlerin azalmasını sağlamaktadır da diyebiliriz. James Barr Kırmızı Çizgi Paylaşılamayan Toprakların Yakın Tarihi eserini okuduğunuzda iki diplomatın neden olduğu bir çok konu üzerinde bilgi sahibi olmanız kaçınılmaz olacaktır.

Ancak bir yandan da Akdeniz’Den İran sınırına uzanan bir hat çizilmektedir. Bu keskin hat kuzeydeki Fransa’ya, güneydeki Britanya’ya gidecektir. 

Sayfa Sayısı: 488
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus
Yazar: James Barr
Çevirmen: Ekin Can Göksoy

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Din adamlarının toplumdaki algısı belli oldu! Diyanet'in o faaliyetine büyük destek
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor