Adem Kandemir'in yeni eseri raflardaki yerini aldı

Adem Kandemir'in 'Her Duvar Bir Kapıdır' isimli eseri ikinci baskısını yaparken yeni eseri 'Yaşama Borcu' isimli kitabı ise raflardaki yerini aldı.

Adem Kandemir'in yeni eseri raflardaki yerini aldı
Adem Kandemir'in yeni eseri raflardaki yerini aldı
GİRİŞ 09.03.2018 17:25 GÜNCELLEME 09.03.2018 17:49

Evet hazin bir ortamda, zor bir zamandayız. Gelgelelim bir şekilde yaşamasını ve yaşatmasını bilmekle de yükümlüyüz. Hayat kaçıp gitmektedir hiç kuşkusuz. Lâkin “geç” ile “çok geç”e teslim olmak da neyin nesi? Hem burada asıl önemli olan insanın ne kadar süre yaşadığı mı, yoksa ne yapıp nasıl yaşadığı mı? Zamanı boşa harcamak acaba gerçekte neyi harcamaktır? “Nice ömürler vardır ki,” der bilge,“zamanı uzun, değeri kısa; nice ömürler de vardır ki, zamanı kısa, değeri çoktur.” Öyleyse bugünün değerini bilmek, yürekli bir yol eri olmak, hayatın anlamını kavramak, insan olmanın şuûruna varmak ve ağyar meydanlarında ömrü bereketlendirmek biricik görev sayılmalı değil midir? 

 

 

'HER DUVAR BİR KAPIDIR' 

''İnsanlar kendilerine ya çok pahalı veya çok ucuz kıymetler biçerler. Herkes kendine ne kıymet biçerse pahası odur. Dolayısıyla kendine ister hür, istersen esir olarak kıymet biç. Bu senin elindedir.'' der filozof. 

Bu sözleri yerinde buluyorsak, düşünebilme ve duyarlıklı olabilme gücümüze, bu gücü kullanabilme yeteneğimize göre bulunduğumuz yerlerde kendi kıymetimizi biçer, özgürlük sınırlarımızı da çizebiliriz. 

Eğer bu sözlerin taşıdığı anlama katılmıyorsak bizim kıymet ölçümüzü kim, neye göre, nasıl ve kim için biçecektir? 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!