'İmza Kadın' çıktı

Son dönemde yeniden gündeme gelen kadına şiddetle ilgili kitap hazırlandı. 41 yazarın katkıda bulunduğu "İmza Kadın" isimli kitap Birlikte Kitaplar'dan çıktı.

'İmza Kadın' çıktı
'İmza Kadın' çıktı
GİRİŞ 30.12.2020 15:36 GÜNCELLEME 30.12.2020 15:36

Son dönemde yeniden gündeme gelen kadına şiddetle ilgili kitap hazırlandı. 41 yazarın katkıda bulunduğu "İmza Kadın" isimli kitap Birlikte Kitaplar'dan çıktı.

Kitabın tanıtım bülteninden:

İnsanlık tarihi boyunca kadın, hayattaki yerini oluştururken hep problemlerle karşılaşmıştır. Bazı toplumlarda kadına bakış ve onun insan olarak algılanışı el üzerinde tutulsa bile dünya geneli için bu yaşam şekli hakim olmayı başaramamıştır. Maalesef dünya tarihini kadın üzerinden okumaya çalıştığımızda birçok acının ve çilenin tarihine dönüşüverir. Bu üstün bir medeniyet olduğu iddiasında bulunan günümüzde de çok değişmiş bir gerçek değildir. İslamiyet öncesi kız çocuğunun uğursuzluk sayıldığı için doğar doğmaz gömülmesi adetini biliriz. Sonra Ortaçağ’da kadınların cadı olarak görülüp yakılmasına da tarihi bilgilerden aşinayız. Geldiğimiz noktada ise kadınlar toplumda insan olarak var olmak ve değer görmek için hâlâ mücadele vermek ve kendi yerini kendi emeğiyle kazanmak zorunda kalmıştır. Bu sakatlanmış zihinlerden kadına kalan yaşam ise; bastırılmak, ötekileştirilmek, değersizleştirilmektir.

Her gün medyada şahit olduğumuz kadın cinayeti haberleri acı bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Son bir yıl içinde öldürülen kadın sayısı 447. Elbette bu acı tablonun arka planında sistematik bir şiddet gerçeği var. Kadının kaderi burada kilitleniyor. Ölmüyorsa, şiddet görmüş olarak yaşamak zorunda bırakılıyor. Bu durum aynı zamanda bir erkeklik sorunudur. İyi yetiştirilmiş, insanlığını tamamlamış bir erkek elbette şiddet gerçeğinden uzak duracaktır. Biz de Birlikte Kitaplar olarak kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak adına bir proje kitap çalışmasına imza attık. Kadının yaşadığı her türlü şiddeti kınıyoruz.

Bu kitap çok kıymetli. 41 yürekli insanın milyonlara olan haykırışını barındırıyor. Bu kitap, gazetelerin 3.sayfa haberlerinde yer alan, dizilerin ana konusu olan, haberlerin manşetlerini oluşturan KADIN’ın önemini hatırlatmak, dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak için yazıldı. Bu kitap, “Kadın insandır, bizler insanoğlu” diyen Neşet Ertaş’ın dediği gibi Kadının insan olduğunu kalbimize ve zihnimize yerleştirmek için yazıldı. Bu kitap, susturulmuş, ırzına geçilmiş, canından edilmiş, ruhsal dünyası alt üst edilmiş, sesi kesilmiş, sevgisi kullanılmış, merhametinden faydalanılmış, bir eşyadan farksız görülmeye alıştırılmış ve daha birçok şey yaşatılmış kadınlarımızın haykırışını barındırıyor.

Bu kitap, şiddet görmüş; ama yılmadan, usanmadan hayatına devam etmeye çalışan bir annenin ve çocuklarının yaralarına merhem olma amacıyla yazıldı. Bu kitabın satışından elde edilecek her kuruş bağışlanacaktır. Bu projenin gerçekleşmesi için destek veren 41 yazarımızı sevgiyle kucaklıyoruz. Sizin gibi insanların sayılarının artması en büyük temennimiz.

#adımıunutma İmza:Kadın, isimli kitap 41 yazarın şiddet mağduru kişileri öyküleştirdiği metinlerden oluşuyor. Toplumun kanayan yarasına dönüşmüş bu gerçeği biraz olsun insanlara daha yakından anlatabilir ve farkındalık oluşturursak, bu kitap bizim için gurur verici bir çalışmaya dönüşecektir. Projenin geliri ise şiddet mağduru bir kadına ve çocuklarına verilecektir. Gelin bu çalışmayı elden ele güçlendirelim. Hem bir yaraya ortak olalım hem de kanayan, toplumsal yaraya dönüşen kadın şiddetinin sebepleri üzerine biraz daha düşünelim.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı