Avcının Son Gecesi’ne En İyi İlk Roman Ödülü

Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği, Timaş Yayın Grubu markalarından Portakal Kitap yazarı Dilruba Yıldız’ı En İyi İlk Roman Ödülü kategorisinde ödüle layık gördü.

Avcının Son Gecesi’ne En İyi İlk Roman Ödülü
Avcının Son Gecesi’ne En İyi İlk Roman Ödülü
GİRİŞ 07.11.2021 12:00 GÜNCELLEME 07.11.2021 12:00

Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği tarafından verilen Kristal Kelepçe polisiye edebiyat ödüllerinin üçüncüsü Beyoğlu Pera Sineması’nda düzenlendi. 2021 yılı Kristal Kelepçe ödüllerinde bu yıl, Büyük Usta kategorisinde Osman Aysu, En İyi Polisiye Roman kategorisinde Çaylak romanı ile Nihal Orman ve En İyi İlk Roman kategorisinde Avcının Son Gecesi adlı romanı ile Dilruba Yıldız ödüle layık görüldü.

“ÇOK PRESTİJLİ VE KIYMETLİ BİR ÖDÜL”

Kitabı yazmaya başladığı günden bu yana Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’ni takip ettiğini belirten Dilruba Yıldız, ödülle ilgili şöyle konuştu: “Uzun süredir, kitabı yazmaya başladığım andan itibaren yarışmaya katılmak vardı aklımda. Çok prestijli ve kıymetli bir ödül hem polisiye edebiyat hem de yazarlar açısından. Ben çok mutlu ve heyecanlıyım bu yüzden ve bu heyecanı kariyerim boyunca taşıyacağım. Adımın Kristal Kelepçe ile anılacak olması gurur verecek.”

Avcının Son Gecesi romanı arka kapak yazısından:

Bir seri katili anlamak mümkün müdür? Peki adalet beklediklerimizden mi ibarettir yoksa gördüklerimizden mi?

O bir ressam, bir şövalye, sanattan, incelikten, hikâyelerden anlayan bir romantik. Kibar, sevgi dolu ve kurbanlarının kalbini söken bir seri katil. Onun adı Avcı. Ona göre İstanbul bir tuval ve o tuvale adaletin resmini çizecek, hem de kalem kullanmadan.

Geçmiş travmalarıyla baş edemeyen Avcı, bir intikam oyunu başlatır. Gözü kara savcı Feryal, bu oyunun kalbi olacak ya da kendi yolunu çizecektir.

Romanda adalet kavramı sorgulanırken, avcı ile savcıyı birbirine bağlayan tesadüfler zincirinin halkası bir bir çözülüyor. Halkı ikiye bölen âşık düşmanların savaşı, bambaşka bir adalet arayışı sunuyor.

Ödüllü, genç yazar Dilruba Yıldız’dan gerilimi her sayfada tırmandıran, tartışmalar yaratacak sıkı bir polisiye.

Şiir, sırlar, cinayet, adalet ve aşk.

Avcının son gecesi gürültülü olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?