Sosyal Bilimlerde Karşılaştırmalı Tarihsel Analiz

James Mahoney ile Dietrich Rueschemeyer'in hazırladığı, Murat Çiftkaya'nın Türkçeye çevirdiği "Sosyal Bilimlerde Karşılaştırmalı Tarihsel Analiz" kitabı Küre Yayınları'ndan çıktı.

Sosyal Bilimlerde Karşılaştırmalı Tarihsel Analiz
Sosyal Bilimlerde Karşılaştırmalı Tarihsel Analiz
GİRİŞ 27.08.2022 15:07 GÜNCELLEME 27.08.2022 15:07

Karşılaştırmalı tarihsel analiz sosyal bilimlerde uzun ve seçkin bir tarihe sahiptir. Bugün modern sosyal bilimin kurucuları olarak kabul edilen Adam Smith’ten Alexis de Tocqueville’e ve Karl Marx’a kadar bütün isimler temel araştırma biçimi olarak bu yöntemi izlediler.

Karşılaştırmalı tarihsel analizin süreç içindeki kazanımlarını değerlendiren, devam edegelen sorunları tartışan ve gelecek için gündemleri keşfeden bu derleme, temelde üç ana mevzu üzerinde duruyor: 1960-70’lerden sonra alandaki bilgi birikimi; süreci ve tarihsel yöntemleri incelemek için kullanılan analitik araçlar; çıkarımlar yapmak ve teoriler oluşturmak için mevcut metodolojiler. Giriş ve Sonuç yazıları, alanı sosyal bilimlerdeki alternatif yaklaşımlarla karşılaştırarak bir bütün halinde konumlandırıyor.

Sosyal Bilimlerde Karşılaştırmalı Tarihsel Analiz, bu alandaki araştırmacılar için paha biçilmez bir kaynak ve diğer birçok sosyal bilimci için, özellikle geçmişte karşılaştırmalı tarihsel analize dair şüpheci kaygılar dile getirenler için bir meydan okuma.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı