Nurullah Genç'ten dedesine vefa

Şair Nurullah Genç’in Birinci Dünya Savaşı’nda Ruslara esir düşen dedesinin hikayesini anlattığı romanı “Yollar Dönüşe Gider”, Timaş Yayınları’ndan çıktı.

GİRİŞ 26.10.2022 17:48 GÜNCELLEME 26.10.2022 17:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şair Nurullah Genç’in Birinci Dünya Savaşı’nda Ruslara esir düşen dedesinin hikayesini anlattığı romanı “Yollar Dönüşe Gider”, Timaş Yayınları’ndan çıktı. Kitapta savaş, sürgün, esaret, hasret gibi insanoğlunun yaşayabileceği en ağır travmaları yaşayan birinin, Allah’a ve imanına sığınarak bu ıstıraplarla başa çıkması anlatılıyor. Erzurum’da hikâyelerin, masalların, destanların anlatıldığı, şiirlerin okunduğu, ilim dolu sohbetlerin edildiği fakir ama mutlu bir köyde yaşayan genç Bekir, Birinci Dünya Savaşı sırasında Rusların köyünü işgal etmesiyle esir edilip sürgüne gönderilir.

Bekir’in yolculuğu trenden kendini atıp kurtulmak isteyenlerin yaşadıkları ve yol boyunca çekilen acılara tanıklıkla başlar. Ölümün ve yokluğun peşinden hiç ayrılmadığı Bekir, imkânsız bir aşk hikâyesinin de bir parçası olmuştur artık. Gönlünde ise sonu bilinmeyenlerle dolu, başarması pek de mümkün görünmeyen ama her şeyden çok istediği “dönüş” vardır. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    harika bir kitapti.bir solukta okudum.yuregine sağlık yazarımızın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!