Mustafa Kutlu'nun edebiyat ve kültür yazıları kitaplaştı

Mustafa Kutlu’nun 1990’dan sonra Dergâh dergisindeki edebiyat, kültür ve sanat yazıları, “Sel Gider Kum Kalır” başlığı altında kitaplaştı. Kitapta Kutlu’nun, kitaplar, yazarlar, şiirler ve şairler üzerine kaleme aldığı yazılar yer alıyor.

Mustafa Kutlu'nun edebiyat ve kültür yazıları kitaplaştı
Mustafa Kutlu'nun edebiyat ve kültür yazıları kitaplaştı
GİRİŞ 13.12.2022 12:26 GÜNCELLEME 13.12.2022 12:26

Mustafa Kutlu’nun Dergâh dergisinde kaleme aldığı edebiyat, kültür ve sanat yazıları, “Sel Gider Kum Kalır” başlığı altında kitaplaştı. Dergâh Yayınları’ndan çıkan eserinde Kutlu’nun, kitaplar, şiirler, şairler ve yazarlar üzerine yazdığı yazılar, 1990’dan bugüne ülkemizin sanat sergüzeştini de ortaya koyuyor. Fatma Barbarosoğlu’nun “Mustafa Kutlu ile Tenkit Üzerine” söyleşisiyle başlayan kitapta, günümüz yazarlarından birçok isme rastlamak mümkün. Söyleşide kendisinin bir münekkit olmadığını ifade eden usta yazar, bu yazıları ihtiyaca binaen yazdığını belirtiyor. Kutlu, “Dergicilik yapmaya soyunduğumuz için üzerime düşeni (düşmüyor ya) yapmaya çalışıyorum.

Tanpınar’ın özlediği ‘münekkit’ yok tabii. Yani yeter sayıda yok. Hele bizim çevreler bu alanda hayli çoraktır. Elbette bunun başta gelen sebeplerinden biri de ‘sözü edilmeye değer’ edebî eserin kıtlığıdır. Bana göre edebiyat ortamı eseri, eser edebiyat ortamını besler” diyor.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?
Togg CEO'su Karakaş yeni model T8X için tarih verdi