Mürsel Gündoğdu'nun "İmam Maturidi" romanı Özbek Türkçesi'ne çevrildi

Haber7 yazarı Mürsel Gündoğdu'nun Ötüken Yayınları'ndan çıkan "İmam Maturidi" romanı Özbek Türkçesi'ne çevrilerek yayınlandı.

Mürsel Gündoğdu'nun "İmam Maturidi" romanı Özbek Türkçesi'ne çevrildi
Mürsel Gündoğdu'nun "İmam Maturidi" romanı Özbek Türkçesi'ne çevrildi
GİRİŞ 21.01.2023 09:44 GÜNCELLEME 21.01.2023 13:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İmam Maturidi’nin İslam tefekkürünün gelişimine katkılarını araştırmak ve takipçilerinin mirasını derinlemesine inceleyerek geniş çapta tanıtmak amacıyla Özbekistan’ın Semerkant şehrinde kurulan İmam Maturidi Uluslararası Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından tercüme edilen "İmam Maturidi" romanı Özbekistan gençlerinin itikat imamlarımızdan Ebu Mansur Maturidi’yi daha iyi anlamalarına katkı sağlayacak.

Türklerin yetiştirip dünya kültür mirasına armağan ettiği büyük İslam âlimi İmam-ı Maturidi, kitaplar yazmak ve talebe yetiştirmek suretiyle Ehl-i Sünnet itikadının tüm dünyaya yayılmasını sağlamanın yanında dönemindeki yıkıcı hareketlerle yaptığı çetin mücadelelerle yüzyıllardan beri İslam coğrafyalarını aydınlatmaya devam ediyor. 

Çok çeşitli düşünce ve fikir akımlarının yaygın olduğu günümüzde dini değerlerimizin gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi için özellikle İmam Maturidi ve öğrencilerinin çalışmalarının daha çok tanıtımına ve yaygınlaştırılmasına ihtiyaç vardır. Gençlerimizin sapkın fikir ve tehditlerden korunabilmesi için İmam-ı Maturidi öğretilerinin gençlerle buluşturulması, kaynaklarda hakkında çok az bilgi bulunan hayatının anlaşılır kılınması, eserlerinin tercüme edilmesi ve yayınlanması hayati bir önem arz ediyor.

İmam Maturidi'nin iman-amel ayrımı, inançta eşitlik, imanda şüpheye yer olmaması, bilgi nazariyesi, hikmet-adalet ve ahlakı düşünce yapısının merkezine yerleştirmesi, akıl-vahiy dengesi ve benzeri gibi çağları aşan fikirleri günümüzde mezhep çatışmaları ve terörden arınmış sağlam bir din anlayışının oluşmasına, İslam'ın evrenselliğinin pekişmesine ve belki de en önemlisi sadece Türkçe konuşan halkları değil bütün Müslümanlarını Hak yolunda birleştirmede önemli bir rol oynamanın yanında mazlum coğrafyalarda barışın yeniden tesisine çok önemli katkılar sunacaktır.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı