Türkiye'nin ilk "hikmet romanı" Mavera

Türk edebiyatının ilk "hikmet romanı" Mavera, Serdar Üstündağ'ın ikinci kitabı. Derviş ile başarılı bir çıkış yapan Üstündağ'ın ikinci romanında da okurları sıra dışı ilkler bekliyor.

Türkiye'nin ilk "hikmet romanı" Mavera
Türkiye'nin ilk "hikmet romanı" Mavera
GİRİŞ 29.03.2023 18:01 GÜNCELLEME 29.03.2023 18:01

Bazen elimize aldığımız bir kitabın sayfalarını çevirirken gizemli bir dünyanın kapısından içeri süzüldüğümüzü sonradan fark ederiz. Ve o gizemli dünyanın dehlizlerinde yolculuk yaparken birden kendimizi iki tercih arasında muhayyer buluruz.

Bedenimiz bir yerde sabit dururken ruhumuz başka âlemlere kanat çırpar gibi...

Ve o gizemli âlemde öyle sıcak dostlar buluruz ki onlardan ayrılmak istemeyen ruhumuz tekrar bedenine dönmek istemez. Sonrasında hangi âlemin gerçekliğe daha yakın olduğunu çözemeyen akıl Mâvera’nın yaprakları arasında hakikatin perdelerini aralamaya başlar. Gözlerin gördüğü gerçek ile ruhun pervaz vurduğu âlem arasındaki çaresizliğine veryansın eder. Son sayfasına geldiğinde aslında bir kitabın değil yol gösterici bir rehberliğe istidadı olmayan aklın bîtap
düştüğü Mâvera’nın perdelerini araladığını bilmeden...

2014’de okur ile buluşan, ülkemizde yayımlanmış ilk “hikmet romanı” olan, daha önce kullanılmamış sıra dışı roman teknikleri ile kaleme alınmış Derviş ile başarılı bir çıkış yapan Serdar Üstündağ’ın ikinci romanı Mâvera’da, okurları yine sıra dışı ilkler bekliyor...

Kör noktaya ışık tutan bir başucu kitabıKör noktaya ışık tutan bir başucu kitabı

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!