Yazarlar depremzedeler için imzaladı

Yüzden fazla yazarın imzalayarak bağışladığı kitaplar, 6 Şubat depremlerinde mağdur olan insanlara yardım için açık artırmayla satılacak.

Yazarlar depremzedeler için imzaladı
Yazarlar depremzedeler için imzaladı
GİRİŞ 12.04.2023 15:39 GÜNCELLEME 12.04.2023 15:39

Uğur Derman, Orhan Pamuk, Mustafa Kutlu, Hilmi Yavuz, Buket Uzuner, İhsan Oktay Anar, Tarık Tufan ve diğerleri… Türkiye’nin 100’den fazla meşhur yazarı, bu defa kitaplarını afetzedelere yardım için imzaladı, üzerlerine notlar düştü. Bu imzalı eserler, Üsküdar Sahaflar Çarşısı Derneği tarafından tertiplenen “Depremi Hisseden İmzalar” adlı yardım müzayedesi çerçevesinde bir araya geldi. Üsküdar Sahaflar Çarşısında 15 Nisan günü saat 15.00’te yapılacak açık artırmada satılacak kitapların geliri, AFAD üzerinden depremzedelere bağışlanacak.

BÜTÜN YAZARLAR MÜSPET CEVAP VERDİ

Türkiye gazetesinin sorularını cevaplayan Üsküdar Sahaflar Çarşısı Derneği Başkanı Bahtiyar İstekli “Daha önce sahaflar olarak kendi aramızda topladığımız eserleri depremzedeler yararına müzayedeye sunmuş ve gelirini AFAD’a bağışlamıştık. Bu defa şair ve yazarlara ulaşarak depremzedelere yardım için kendilerinden imzalı kitaplarını istedik. Bütün yazarlar müspet şekilde cevap verdi. Hatta yazarların bir kısmı eserlerini bizzat bize getirdi. Böylece önemli sayıda imzalı eser toplandı. Ayrıca sahaflar artık hayatta olmayan yazarların imzalı kitaplarını bağışladı. İsimleri şad olsun diyerek Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Kadir Mısıroğlu gibi yazarların kitaplarına müzayedede yer vereceğiz. Bütün eserler 15 Nisan’da burada açık artırmaya sunulacak. Bu tür afetlerde herkes yardım için harekete geçiyor ama daha sonra yardımlar külleniyor. Biz de yardımları tekrar canlandırmak istiyoruz” diye konuşuyor. 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray, Netanyahu'ya bir kez daha Refah uyarısında bulundu: Kara saldırısına karşıyız
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!